Ioan Niculae, ajutat de PSD să obțină aprobări de la Bruxelles, în schimbul finanțării campaniei lui Mircea Geoană

Publicat: 14 01. 2012, 11:30
Foto: evz.ro

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost ajutat de social-democraţi să ajungă la oameni cheie de la Bruxelles astfel încât Consiliul de Miniştri să nu se opună acordării de ajutoare de stat, în schimbul sumei de 1 milion de euro, pentru finanţarea campaniei lui Mircea Geoană, potrivit procurorilor DNA.

În dosarul lui Ioan Niculae apare şi nunele lui Gigi Becali, care ar fi oferit un teren unui ministru. O tranzacţie de care latifundiarul din Pipera  nu îşi aminteşte.

Miliardarul Interagro Ioan Niculae a avut întotdeauna trecere la nivelul conducerii centrale a PSD.  Mai mult, lui Ioan Niculae i s-a promis sprijinul social democraților și pentru influențarea Consiliului de Miniștri ai Agriculturii, de la Bruxelles, astfel încât UE să nu se opună acordării de ajutoare de stat grupului Interagro. În acest scop trebuia să intervină și Vasile Pușcaș, reprezentantul României la UE.

Pe 8 martie 2009, DNA intercepta o convorbire telefonicã între Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae, din care reieșea faptul că patronul Interagro ar fi fost ajutat să obțină anumite aprobări de la Bruxelles, în schimbul finanțării campaniei lui Mircea Geoană.

În 21 mai 2010, anchetatorii au interceptat și o convorbire telefonică între Gigi Becali și Viorel Hrebenciuc. Din discuții reieșea că latifundiarul din Pipera ar fi oferit un teren unui ministru al cărui nume nu este menționat. Procurorii DNA au dispus și cercetarea lui Becali.

În plus, în același dosar  mai apare și numele Patriarhului României, Preafericitul Daniel. Într-o convorbire telefonică Viorel Hbreneciuc îl sună pe Patriarh și se oferă să îl ajute cu finanțarea pentru construcția Catedralei Mânturii Neamului.