Intenția de vot la alegerile prezidențiale 2024. Cine se află în fruntea opțiunilor românilor. Buzăianu și Zamfir au comentat rezultatele sondajului INSCOP (VIDEO)

Intenția de vot la alegerile prezidențiale 2024. Cine se află în fruntea opțiunilor românilor. Buzăianu și Zamfir au comentat rezultatele sondajului INSCOP (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, realizatorii emisiunii Bună, România, de pe B1 TV, au comentat ultimul sondaj INSCOP, cu intenția de vot la alegerile prezidențiale 2024, cine se află în fruntea opțiunilor românilor.

Cine se află în fruntea opțiunilor românilor în turul I

Conform acestui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, 23,7% dintre români l-ar vota pe Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18,2% pe Marcel Ciolacu (PSD), 13,5% pe George Simion (AUR), 12,5% pe Diana Şoşoacă (SOS România) şi 11,5% pe Nicolae Ciucă.

În turul al doilea, Geoană ar câştiga în faţa oricăruia dintre potenţialii contracandidaţi, conform sondajului.

Cine se află în fruntea opțiunilor românilor în turul II

Dacă în turul al II-lea Marcel Ciolacu ar intra cu Mircea Geoană, 48% dintre respondenţi spun că l-ar vota pe adjunctul secretarului general al NATO, iar 30.4% pe actualul premier. 13.5% declară că nu ar vota, iar 8.2% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 61.2% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 38.8% cu Marcel Ciolacu.

Dacă în turul al II-lea Mircea Geoană ar ajunge cu Nicolae Ciucă, 51.5% dintre români l-ar vota pe adjunctul secretarului general al NATO, iar 28% pe preşedintele Senatului. 13.8% spun că nu ar vota, iar 6.7% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 64.8% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 35.2% cu Nicoale Ciucă. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 64.8% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 35.2% cu Nicoale Ciucă.

Un alt scenariu, dacă Marcel Ciolacu ar ajunge în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale cu Nicolae Ciucă, 40.3% dintre români l-ar vota pe liderul PSD, iar 27.4% pe liderul PNL. 23.1% declară că nu ar vota, iar 9.2% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 59.5% ar vota cu Marcel Ciolacu, respectiv 40,5% cu Nicolae Ciucă.

Mircea Geoană vs. George Simion, în cazul în care cei doi ajung în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale, 57.4% dintre respondenţi ar vota cu adjunctul secretarului general al NATO, iar 25.4% cu liderul AUR. 11.3% spun că nu ar vota, iar 5.9% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 69.3% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 30.7% cu George Simion.

Dacă Nicolae Ciucă ar ajunge cu George Simion în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale, 45.3% dintre cei intervievaţi l-ar vota pe liderul PNL, iar 30.1% pe liderul AUR. 17.3% spun că nu ar vota, iar 7.3% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 60.1% ar vota cu Nicoale Ciucă, respectiv 39.9% cu George Simion.

În cazul în care Marcel Ciolacuajunge în turul II cu George Simion, 50.1% dintre participanţii la sondaj l-ar vota pe liderul PSD, iar 25.2% pe liderul AUR. 17% declară că nu ar vota, iar 7.7% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 66.5% ar vota cu Marcel Ciolacu, respectiv 33.5% cu George Simion.

Ce spun Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu despre sondajul INSCOP

Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu au comentat acest sondaj INSCOP, cu intenția de vot la alegerile prezidențiale 2024, și au spus ce părere au despre aceste rezultate.

Răzvan Zamfir: Deci, Mircea Geoană bate pe toată lumea.

Radu Buzăianu: Asta trebuie să ne rămână bine în cap. Bă, vedeți că vă bate de vă suna apa în cap

Răzvan Zamfir: Dar ei în ce scop ne spune chestia asta?

Radu Buzăianu: În scopul de a înțelege că trebuie să îl susțineți pe Mircea Geoană, dacă vreți să fiți de partea puterii.

Răzvan Zamfir: A câștigat deja alegerile, nu că … Băi, nu știu ce să spun. Povestea asta cu Mircea Geoană, viitorul Președinte al României …

Radu Buzăianu: Nu credeți în așa ceva

Răzvan Zamfir: Băi, n-am crezut niciodată.

Radu Buzăianu: treaba, e așa, eu văd această situație cu Mircea Geoană extrem de încurcată, în sensul că încurcă pe toată lumea. Nu știi unde să îl pui, nu știi cât de important e…

Răzvan Zamfir: Dar de ce să-l voteze lumea? Lumea îl votează pe Geoană, de ce? Că a fost secretar general adjunct la NATO? Șef peste pixuri și copiatoare? Acum, sincer, vorbește corect gramatical, ăsta, într-adevăr, e un plus.

Radu Buzăianu: Argumentul principal ar fi ceilalți… prin comparație.

Răzvan Zamfir: Că n-ai ce alege … Și pe Geoană de ce l-ai alege? Pentru că e mai intelectual. E un pic mai ..

Radu Buzăianu: Și-a construit, așa, o aliură, o postură de asta mai prezidențială. A lucrat ceva la treaba asta și funcția de care a dispus .. Faptul că era acolo, vă vorbea de acolo, avea o prestanță, era cu ăia mari, se știe cu lumea bună, atmosfera asta e

Răzvan Zamfir: Și pe noi, cu ce ne ajuta ca a fost el secretar general NATO?

Radu Buzăianu: Păi ne-a ajutat în sensul că poate să spună exact cum poate să-ți explice și serviciul secret, că te-a ajutat în sensul că nu a fost niciun atentat în România. Păi dacă n-a fost, de ce credeți că nu a fost? Că am fost noi acolo și ne-am ocupat. Așa poate să zică. Nu v-a atacat Rusia, că am fost eu, acolo, la NATO, nu știu ce poate să zică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:33 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 septembrie 2024. O eclipsă care ne arată că totul se întâmplă în avantajul nostru (VIDEO)
17:17 - Marcel Ciolacu, la Slobozia Conachi: Prioritatea este salvarea de vieți omenești. Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid / Este în votul interministerial tot ce înseamnă alimente, pături, containere de dormit (VIDEO)
16:54 - Mircea Fechet, la Slobozia Conachi: Inundațiile nu pot fi evitate, însă putem limita pagubele / Cu astfel de fenomene de ne vom întâlni tot mai des și la o intensitate din ce în ce mai mare. N-ar fi trebuit să se întâmple decât o dată la 100 de ani (VIDEO)
16:33 - Elena Lasconi: Condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag în inundațiile devastatoare din estul țării. Suntem pregătiți să le oferim cetățenilor și autorităților tot ajutorul de care au nevoie
16:19 - Nicolae Ciucă: Sunt alături de oamenii din comunitățile afectate de inundații. Ministrul Afacerilor Interne mi-a confirmat că autoritățile locale și ISU acționează cu toată forța pentru a salva și proteja oamenii
15:57 - 866 de locuri de cazare, alocate de primăria Galați pentru sinistrați. Guvernul pregătește finanțarea din fondul de rezervă
15:35 - Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru populaţie: Preveniţi contaminarea apei și a alimentelor
15:20 - Alerta sanitară în Bulgaria: Primul caz de holeră înregistrat din ultimul secol
14:37 - Mircea Geoană: Sunt alături de familiile care au suferit pierderi ireparabile în inundațiile din estul țării
14:22 - Klaus Iohannis: Condoleanţe familiilor îndoliate. Echipele de salvare au mobilizat toate resursele disponibile pentru a interveni rapid și eficient