INEVITABILUL S-A PRODUS! Ludovic Orban: Comisia Europeană a anunțat că România pierde fonduri UE din cauza OUG 114

Publicat: 08 03. 2019, 18:02
Foto: facebook.com/ludovic.orban.79

INEVITBILUL S-A PRODUS, avertizează președintele PNL, Ludovic Orban.

Acesta afirmă că oficialii de la Bruxelles au avertizat România că va pierde din fondurile europene din cauza OUG 114.

“Dupa ce a declansat procedura de infringement contra Romaniei datorita reglementarilor din domeniul energiei din OUG 114, Comisia Europeana a atras atentia Guvernului Romaniei ca OUG 114 ( din nou OUG 114 ) este contrara Acordului de parteneriat 2014- 2020 dintre Romania si UE si ca, daca nu este modificata, Romania risca sa piarda fonduri europene.

Este vorba de mutarea controlului ex-ante pentru documentatiille de licitatie de la ANAP la autoritatilede mangement”, arată Orban într-o postare pe Facebook.

Comisia Europeana spune exact ceea ce spune PNL din 29 decembrie, anume ca daca nu se abroga aceste prevederi, lucrarile finantate din fonduri europene nu vor mai fi decontate din bugetul UE alocat Romaniei, pentru ca avizarea documentatiilor de licitatie trebuie facuta de ANAP.

“Oare ce o sa mai zica Orlando dupa aceasta pozitie oficiala din partea Comisiei pentru ca, atunci cand noi am semnalat necesitatea abrogarii OUG 114, el incuraja autoritatile locale sa faca licitatiile fara niciun aviz pe documentatii.

Asa cum in Roma antica, la finalul fiecarui discurs, Cato cel Batran spunea: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM (Cartagina trebuie distrusa ), si eu imi inchei orice postare sau interventie publica cu mesajul: OUG 114 TREBUIE ABROGATA!”, conchide Ludovic Orban.