Incendiu puternic la o fermă din Florești: Peste 100 de animale și zeci de tone de furaje au luat foc

Publicat: 08 08. 2013, 15:48

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la o hală a unei ferme din Florești, județul Prahova, cauzând moartea a peste o sută de animale și incendierea a zeci de tone de furaje și multe alte bunuri.

În plus, focul a afectat și două construcții aflate în apropiere, care aparțineau unei societăți comerciale.

Au ars 20 de tone de cereale şi 150 kilograme de fân depozitate în podul halei, dar şi 60 de păsări de expoziţie, între care lebede, raţe şi păuni, şi alte 60 de animale (iepuri, ratoni), un ATV, trei biciclete, o şaretă, o rulotă, patru butelii, sisteme de supraveghere, un generator electric şi documente de provenienţă a respectivelor animale, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Marina Dinu.

Pompierii au intervenit cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă și au stins focul într-o operațiune de aproximativ trei ore și jumătate. Aceștia au reușit să salveze o clădire rezidențială din vecinătatea halei, o magazie, o sută de păsări și 50 de animale, transmite Agerpres.

Două persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, una dintre acestea suferind un atac de panică, iar o a doua suferind arsuri la un picior.