Încă un palestinian ucis și alți șapte răniți, după armistițiul dintre Israel și Fâșia Gaza

Publicat: 23 11. 2012, 18:11
Un palestinian de 21 de ani a fost ucis vineri de armata israeliană, iar alţi şapte palestinieni au fost răniţi, în sudul Fâşiei Gaza. Este primul incident armat de la intrarea în vigoare a armistiţiului...

Un palestinian de 21 de ani a fost ucis vineri de armata israeliană, iar alţi şapte palestinieni au fost răniţi, în sudul Fâşiei Gaza. Este primul incident armat de la intrarea în vigoare a armistiţiului semnat miercuri seara.

Forțele Armate israeliene au confirmat că au tras „focuri de avertisment”, după ce au văzut un grup de oameni care se îndrepta spre graniță.

Potrivit martorilor, soldaţii israelieni au tras asupra unui grup de palestinieni, format mai ales din agricultori, care au ţinut să se întoarcă pe terenurile lor situate la graniţă, acolo unde armata israeliană a interzis însă accesul. Partea israeliană susţine că palestinienii se îndreptau spre graniță, ca și când aveau de gând să protesteze.

Acordul de încetare a focului a pus capăt unei perioade de opt zile de atacuri israeliene asupra Fâșiei Gaza, pe cale aeriană și maritimă, şi de atacuri cu rachete ale militanților Hamas din Gaza asupra orașelor israeliene.

Cifrele provizorii date publicității de ONU arată că aproape 160 de palestinieni au fost uciși în Gaza, în timpul violențelor. Patru civili israelieni și doi soldați au fost de asemenea omorâți în acest conflict armat.