UPDATE / Încă o zi, încă o aberație marca PSD. GAFĂ de proporții a ministrului pentru Afaceri Europene // PRECIZĂRILE lui Victor Negrescu (VIDEO)

UPDATE / Încă o zi, încă o aberație marca PSD. GAFĂ de proporții a ministrului pentru Afaceri Europene // PRECIZĂRILE lui Victor Negrescu (VIDEO)

UPDATE: După publicarea articolului, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a revenit cu o serie de precizări pe care le răm integral la sfârșitul articolului.

Gafele premierului Viorica Dăncilă sunt molipsitoare. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, susţiune că politicianul român interbelic Grigore Gafencu vorbea în anii ’90 despre consolidarea Europei! Atenţie, mon cher, cum ar spune Caragiale! Grigore Gafencu s-a stins din viaţă cu mult ani înainte. În anul 1957.

“Inclusiv Gafencu a vorbit in anii ’80-’90 despre ce însemnă această construcţie comună şi despre deschiderea către estul Europei”, a spus Negrescu la Antena 3.

Încă o zi, încă o aberație marca PSD. GAFĂ de proporții a ministrului pentru Afaceri Europene

La o discutie despre formarea Uniunii Europene, ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a vrut să se dea mare , dar a dat-o în bară. Rău de tot! Oficialul lui Dănbcilă l-a adus în discuţie pe ministrul de Externe Grigore Gafencu din perioada interbelică drept personaj de notoritetate care ar fi vorbit, atentie… în anii ’80-’90 despre construcţia Europei.

Grigore Gafencu s-a stins din viaţă cu 30 de ani înainte de perioada menţionată de ministrul Cabinetului Dancilă. Mai exact în 1957.

PRECIZĂRI ALE MINISTRULUI DELEGAT PENTRU AFACERI EUROPENE, VICTOR NEGRESCU, CU PRIVIRE LA ARTICOLUL https://b1.ro/stiri/politica/inca-o-zi-inca-o-aberatie-marca-psd-gafa-de-proportii-a-ministrului-pentru-afaceri-europene-video-237611.html

A apărut astăzi în presă o informație privind o greșeală de exprimare dintr-o emisiune de televiziune. Îmi cer scuze, în primul rând, pentru această exprimare nefericită. Dorința mea a fost să spun că Grigore Gafencu a fost readus în atenția publică în anii ’80-’90.

Mai exact, pentru cei interesați de subiect, mesajele fostului ministru de externe au fost reluate cu o frecvență sporită în anii ’80 de către radiourile și publicațiile europene, pentru a evoca posibilitatea clădirii unei Europe unite și democratice. Mai mult, scrierile sale au reapărut în anii ’90, după căderea regimurilor comuniste din Europa Centrală şi de Est. Din această greșeală am învățat că trebuie să nu mă mai grăbesc atunci când doresc să comunic.

Pentru cei interesați, Grigore Gafencu a fost inclusiv evocat în alte intervenții ale mele cu referințe exacte și citate. Mai mult, puteți încă achiziționa cartea „Însemnări politice” de Grigore Gafencu publicată în 1991 de editura Humanitas, lucrare pe care am plăcerea să o am în bibliotecă:

http://m.targulcartii.ro/grigore-gafencu/insemnari-politice-humanitas-1991-146902

De asemenea, furnizez și următorul link care confirmă ce am afirmat că operele sale au fost reconsiderate abia în anii ’80-’90:

https://www.ziarulmetropolis.ro/grigore-gafencu-un-geniu-al-diplomatiei/

Interviu intens difuzat pe postul de radio Europa Liberă:

https://www.europalibera.org/a/27771801.html

Alte cărți republicate după 1990:

Ultimele zile ale Europei (1992)

Misiune la Moscova, 1940-1941 (1995).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`