Încă o zi de protest în Piața Victoriei. Oamenii cer alegeri corecte: „Vrem renumărare, fără fraudare!” (FOTO)

Încă o zi de protest în Piața Victoriei. Oamenii cer alegeri corecte: „Vrem renumărare, fără fraudare!” (FOTO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Câteva sute de persoane au protestat vineri, în Piața Victoriei, pentru a doua zi la rând, cerând renumărarea voturilor în Sectoarele 1 și 2, date fiind acuzațiile de fraudă. La manifestație au ajuns și Clotilde Armand și Radu Mihaiu, primarii în funcție și candidații din partea USR, care reclamă aceste fraude.

Protest în Piața Victoriei. Oamenii cer renumărarea voturilor

La manifestația de vineri au venit peste 500 de persoane, informează HotNews. Acestea au scandat mesaje precum „Hoții! Hoți” și „Vrem renumărare, fără fraudare!”.

De asemenea, ele au cerut demisia lui Toni Greblă din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP).

Clotilde Armand: E foarte important să luptăm pentru corectitudinea procesului electoral

„Sunt foarte fericită că societatea civilă se implică. Nu trebuie să creăm un precedent și atunci este foarte important să ne luptăm acum”, a declarat Clotilde Armand, care a venit la manifestație.

Ea a prezentat oamenilor procese verbale din secțiile de vot despre care spune că sunt greșit completate.

La rândul său, Radu Mihaiu le-a transmis protestarilor că se va lupta „pentru ca voturile să fie numărate corect”.

Ambii au prezentat mai multe cazuri de fraudă la alegerile din sectoarele 1 și 2. În schimb, principalii contracandidați ai lor, George Tuță (PNL) și Rareș Hopincă (PSD), își revendică victoria, chiar dacă la diferență mică de voturi.

Un protest similar a avut loc și joi, tot în fața Guvernului:

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)