”În prima fază vom asista la această comedie de satisfacere a străzii” Cristoiu: Iohannis vorbește de resetarea clasei politice. Rezultă că el e marțian, nu politician (VIDEO)

”În prima fază vom asista la această comedie de satisfacere a străzii” Cristoiu: Iohannis vorbește de resetarea clasei politice. Rezultă că el e marțian, nu politician (VIDEO)
Foto: evz.ro

Iohannis va propune un guvern tehnocrat, care să dea bine la imagine pentru că nu-și poate permite altceva, este de părere Ion Cristoiu.

Nu putem discuta formarea unui nou guvern decât ținând cont de două realități. Iohannis vrea ”Guvernul Meu”, deci guvernul care nu poate fi al actualei coaliții. S-a și văzut ieri că îmbrățișează o radicalitate absolută în legătură cu noul guvern, vorbește de resetarea clasei politice . Rezultă că el e marțian, nu politician. E greu de presupus că își a putea permite să accepte un guvern propus de Dragnea. Al doilea aspect: asistăm la folosirea, poate chiar manipularea străzii pentru a tăia avântul actualei coaliții de a vrea să mai rămână la guvernare.

Cred că va merge pe varianta unui guvern tehnocrat alcătuit din oameni fără experință, dar care să dea bine ca imagine pentru că nu-și poate permite altceva. Dacă acest guvern de neica-nimeni pică, nu e exclus să accepte o variantă politică. Asta dacă nu cumva Dragnea știe scenariul și el joacă teatru de dragul partidului de a rămâne la guvernare”, a afirmat jurnalistul.

Acesta a insistat că strada este folosită de oamenii politici.

Nu strada a cerut guvern de independenți, ci Klaus Iohannis. Eu am trăit din 90 folosirea străzii. În spatele acestei străzi care se mișcă sunt băieți care manipulează o opinie.

PSD poate să-l propună și pe Apostolul Pavel că Iohannis vrea tot Guvernul Meu. PNL e în afara oricărui joc”, a mai spus Cristoiu.

Putem avea două etape, prima, în care propune un guvern de imagine perfectă, dar care nu trece de Parlament. Deci în primă fază vom asista la un teatru: un guvern care va produce mare încântare pe Facebook, dar care nu va putea să guverneze nicio groapă. Deci în prima fază vom asista la această comedie de satisfacere a străzii. Sigur PSD, alianța, trebuie să joace această șansă, dar dacă ar fi înțelepți ar trebui să treacă în opoziție. Ar fi trebuit să o facă de ieri, altfel pierd alegerile din 2016”, este de părere Ion Cristoiu.

Se va încerca o presiune a străzii în direcția alegerilor anticipate și aceste alegeri au o foarte mare problemă pentru că trebuie să joci comedia a două guverne la care trebuie să fie de acord toată lumea. Ce om găsim noi acum  să fie premier de dragul comediei? Pentru că alegeri anticipate înseamnă că în primă fază îl punem pe nea Gigel care face guvern. Toți cei de pe lista guvernamentală știu că e o comedie. Ăsta o să pice, apoi trebuie făcut alt guvern. E greu de spus că strada va accepta această comedie.

Eu cred că se va accepta această formulă a guvernului de tehnocrați, fiecare gândindu-se cum să-l dărâme. Cam cum a fost cu guvernul MRU.

Eu ar trebui acum să salut orice tentativă de a găsi administratori ai țării în afara clasei politice dar clasa politică e produsul a 26 de ani ca noi toți ceilalți. Vine iarna! Dumnezeule, oamenii ăștia au înnebunit? Trebuie făcut bugetul!

Intrăm în iarnă, nu avem primar general, nu avem primar în marile orașe, nu se putem juca!
Eu aș da un semnal:  criza politică prelungită va avea riscuri. Vor ieși în stradă cei care acum sunt în stradă pentru că vine iarna”, a avertizat Cristoiu.

Cristoiu: PSD poate să-l propună și pe Apostolul Pavel că Iohannis vrea tot ”Guvernul Meu”

#DIRECT_ONE_jcvdhs#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)