Împărţirea puterii în Parlament: Şefia Camerei revine PSD, iar Senatul va fi condus de Crin Antonescu

Împărţirea puterii în Parlament: Şefia Camerei revine PSD, iar Senatul va fi condus de Crin Antonescu

Şefia Camerei Deputaţilor va reveni PSD. De asemnea, social democraţii vor avea şi două posturi de vicepreședinte și un postul de chestor. Se pare că funcția de președinte îi va fi dată tot lui Valeriu Zgonea.

Tot la Cameră, celor de la PNL le va reveni o funcție de vicepreședinte, una de secretar și una de chestor. De asemnea, un vicepreședinte de la Camera Deputaților va fi al celor de la PDL, dar  vor avea și un chestor pentru prima jumătate a legislaturii.

Partidul nou intrat la guvernare, PPDD, va avea un secretar al biroului permanent și un chestor, pentru a doua jumătate a legislaturii.

Formațiunii maghiarilor, UDMR, îi revine un post de chestor. Minoritățile vor avea un secretar, iar cei de la Partidul Conservator vor avea un secretar și un chestor.

În cadrul Senatului, PSD va avea doi vicepreședinți și un secretar, iar PNL îi revine președinția Senatului, cel mai probabil Crin Antonescu, un vicepreședinte și un secretar.

Conservatorii au obţinut un vicepreședinte la Senat, pe Dan Voiculescu, deși acesta își dăduse demisia din funcția de vicepreședinte, dar şi din cea de senator, în legislatura anterioară.

De asemnea, PDL va avea un secretar în Senat, iar PPDD un secretar sau un chestor. UDMR îi revine funcția de chestor.

Surse: Cum se împarte puterea în Parlament

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`