Imagini cu bărbatul care ar fi provocat incendiul de la Parlament. MAI cere ajutor pentru prinderea sa (VIDEO, FOTO)

Publicat: 17 09. 2024, 16:11
Sursa foto: Ministerul de Interne

Ministerul de Interne a publicat mai multe fotografii cu bărbatul bănuit că a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului. MAI a precizat că o astfel de faptă se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. „Dacă îl observă cineva, recomandarea este să nu îl abordeze, ci să sesizeze Poliția”, a mai transmis ministerul.

Un bărbat a provocat un incendiu în Palatul Parlamentului

Amintim că un bărbat a provocat, marți, un incendiu în Palatul Parlamentului, într-un magazin aflat în zona de intrare a vizitatorilor de la Camera Deputaților. Deocamdată nu se știe de ce a făcut acest lucru. El a reușit să fugă și e acum căutat de autorități.

Sursa foto: Ministerul de Interne
Sursa foto: Ministerul de Interne
Sursa foto: Ministerul de Interne

Circa 300 de persoane au fost evacuate. O angajată a suferit un atac de panică.

„Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuşi. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafaţă de 30 mp. Au ars elemente textile şi de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov, într-un comunicat.

Jandarmeria: Atacatorul nu a pătruns în zona de securitate a Parlamentului

„Bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii. (…)

Bărbatul a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la faţa locului”, a transmis Jandarmeria Română, într-un comunicat.

Instituția a mai precizat că în zona respectivă accesul e liber, „conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP”.