Ilie Sârbu: PNL nu-și poate permite să nu accepte o comisie care să analizeze situația lui Băsescu

Publicat: 20 11. 2013, 20:56
Foto: B1 TV

Liderul senatorilor social-democrați, Ilie Sârbu, este de părere că PNL nu-și poate permite să se opună constituirii unei comisii de anchetă care se ocupă indirect de situația președintelui Băsescu.

Sârbu spune că sunt două variante prin care se poate explica tensiunile din USL pricinuite de „cazul Călărași”.

„Acum sunt doua variante – domnul Crin Antonescu s-a supărat că s-a ieșit înainte de a discuta cu dânsul sau colegii nu l-au informat să spună ‘noi am discutat’. Victor Ponta spune că a discutat la telefon, înțeleg că și telefonul acum s-a dat, nu s-a dat. Colegii mei – eu am plecat mai repede, dar am vorbit cu ceilalți – spun că s-a discutat la telefon. Sau e cealaltă variantă – că a fost supărarea pe ideea constituirii unei comisii nefiind de acord cu ea din start, ceea ce este de neînțeles. Nu cred că PNL își permite lucrul ăsta – să nu accepte măcar despre o comisie care să analizeze situația lui Traian Băsescu că, până la urmă, lucrurile acolo duc. Cineva trebuie să ne răspundă la niște întrebări”, a spus Ilie Sârbu la B1 TV.

A doua variantă, în opinia lui Ilie Sârbu, este aceea că liderul PNL nu ar fi fost suficient informat de cei care au fost prezenți la discuțiile pe tema constituirii „comisiei Călărași”, mai exact vicepremierul Daniel Chițoiu sau ministrul de Interne, Radu Stroe.

Acesta a precizat că discuțiile de marți au avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților, la acestea fiind prezenți și lideri liberali.

Ilie Sârbu: PNL nu-și poate permite să nu accepte o comisie care să analizeze situația lui Băsescu