Ilie Sârbu: Noi avem majoritate și singuri, decizia e a lui Crin Antonescu

Ilie Sârbu: Noi avem majoritate și singuri, decizia e a lui Crin Antonescu

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat, marți, că PSD are acordul semnat cu UDMR, că social-democrații au majoritate și cu ajutorul UDMR-ului și fără, precizând însă că decizia este în mâinile lui Crin Antonescu.

”Am spus că dacă domnul Crin Antonescu dorește, că depinde de dânsul, mereu am tratat lucrurile astea cu seriozitate. Noi nu am venit să amenințăm. Dacă el ne amenință, sigur, o luăm ca atare. Depinde de domnul Antonescu, că acum nu mai vrea nimic. Sunt convins că dacă azi adoptam problema Iohannis cum dorea dânsul, ziua următoare venea cu altceva, că o dă pe doamna Câmpeanu afară sua să vină cu altă formulă. Am înțeles de când s-a văzut cu domnul Băsescu. Eu am spus că s-a văzut și nimeni nu a luat treaba în serios. Am rămas într-o zonă a suspiciunilor. Nu era nimic special”, a explicat Ilie Sârbu.

Întrebat despre protocolul cu UDMR, Ilie Sârbu a spus: ”avem un protocol semnat de amândoi lideri ai USL-ului, din punctul acesta de vedere, lucrurile nu sunt pentru noi foarte complicate”.

”Majoritatea de care s-a vorbit și a vorbit președintele partidului există. Noi avem majoritate fragilă și fără UDMR, dar nu ne dorim lucrul acesta. Mai mult, președintele Ponta și domnul Crin Antonescu, și-au dorit de atunci să fie și UDMR. Dar Crin Antonescu s-a răzgândit iar. Nu cred că e un lucru rău să fie o majoritate cât mai largă și cu cât mai multe partide”, a mai spus senatorul.

Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal se va reuni în şedinţă, marţi, începând cu ora 19.00, urmând să anunțe ce acțiune vor lua vizavi de continuarea USL-ului la guvernare.

Ilie Sârbu: Noi avem majoritate și singuri

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)