Ikea va retrage din restaurantele din 23 de țări tarte posibil contaminate cu materii fecale

Publicat: 05 03. 2013, 17:14
Ikea va retrage din restaurantele sale din 23 de țări tarte posibil contaminate cu materii fecale. Gigantul suedez a luat această decizie după ce autoritățile sanitare chineze ar fi descoperit în prăjiturile...

Ikea va retrage din restaurantele sale din 23 de țări tarte posibil contaminate cu materii fecale. Gigantul suedez a luat această decizie după ce autoritățile sanitare chineze ar fi descoperit în prăjiturile denumite ‘chokladkrokant’ bacterii care sunt în general dovada unei contaminări cu fecale.

Testele au stabilit faptul că aceste tarte conţin ‘un nivel excesiv de bacterii coliforme’, acestea fiind în general ‘un indiciu al contaminării cu fecale, chiar dacă nu este întotdeauna cazul’, a explicat Mats Lindblad, un microbiolog din cadrul autorităţii suedeze de securitate alimentară, transmite GlobalPost.

Oficiali din cadrul Ikea au declarat că nivelul de concentrare cu aceste bacterii nu reprezintă o pericol grav pentru sănătatea publică.

‘Există indicii conform cărora nivelurile de bacterii descoperite sunt scăzute, însă trebuie să cunoaştem, evident, cifra exactă şi să ştim ce s-a întâmplat’, a spua Ylva Magnusson, purtătător de cuvânt al Ikea.

Grupul suedez a retras de curând chiftelele comercializate în 25 de țări, printre care și România, după descoperirea de carne de cal care nu era menţionată pe etichetă.