Iașiul, primarul, amanta și un NOU SCANDAL. Filiala locală PNL se revoltă

Iașiul, primarul, amanta și un NOU SCANDAL. Filiala locală PNL se revoltă
Foto: Botosaneanul.ro

Scandalul sfărâmă din nou inima Moldovei, unde PNL Iaşi cere demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, după ce fostul primar Gheorghe Nichita, cercetat în două dosare de corupţie și celebru pentru că și-a urmărit amanta cu poliția locală, a fost numit consilier, anunță Botoșăneanul.

Liderul consilierilor judeţeni PNL Iaşi, Romeo Vatră, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PNL Iaşi va informa Comisia Europeană în privinţa numirii lui Gheorghe Nichita în funcţia de consilier personal al preşedintelui Consilului Județean.

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşului, cercetat în două dosare de corupţie, va fi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, urmând să se ocupe de Sistemul de Management al Deşeurilor. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi, Vlad Ciobanu, a declarat că deocamdată Gheorghe Nichita nu este angajat al instituţiei.

În ceea ce priveşte o reîntoarcere în PSD a lui Gheorghe Nichita, reprezentanţii PSD Iaşi au declarat că deocamdată nu s-a luat în discuţie acest lucru. La rândul său, Gheorghe Nichita a declarat, corespondentului Mediafax, că ar trebui să înceapă serviciul de joi sau de vineri, dar data urmează să fie stabilită exact joi, după o nouă discuţie cu preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Fostul preşedinte al PSD Iaşi şi fost primar al Iaşului, Gheorghe Nichita este cercetat penal în două dosare de corupţie. Procurorii DNA îl acuză într-un dosar că s-ar fi folosit de Poliţia Locală pentru a-şi urmări amanta. În cel de-al doilea dosar, Nichita este acuzat că ar fi luat mită 10% din valoarea unui proiect european de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`