Iarnă în luna martie: Școli închise, întârzieri pe Otopeni, echipaje de deszăpezire pe străzile Capitalei (VIDEO)

Publicat: 26 03. 2013, 10:41

Marți dimineață, la ora 04:00, codul portocaliu de ninsori și viscol a intrat în vigoare în nouă județe din sudul țării, inclusiv București, însă vremea rece, cu temperaturi neobișnuite pentru luna martie, s-a instalat în toată țara.

În București, zăpada s-a depus de la primele ore ale dimineții, echipajele de deszăpezire ieșind la muncă încă din zori. Echipaje ale Poliției Locale și Poliției Rutiere au ieșit de asemenea pe străzi pentru a însoți utilajele de salubrizare.

Ninsorile și vântul puternic au cauzat și întârzieri la decolare a unor aeronave de pe  Aeroportul Otopeni, însă oficialii Autorității Naționale a Aeroporturilor au anunțat că traficul nu va fi blocat și nicio cursă nu a fost amânată. (Detalii AICI)

Vicepremierul Liviu Dragnea a cerut, luni, Poliției, să închidă drumurile pe care rămân, în mod obișnuit, mașini blocate în zăpadă, însă, marți dimineață, ministerul Afacerilor Externe a anunțat că nu există drumuri naționale sau județene închise sau blocate.  

Într-un comunicat al MAI se anunță că peste 1000 de angajaţi ai ministerului au intervenit după intrarea în vigoare a codului portocaliu de ninsoare şi vânt, care ar trebui să expire la ora 14:00.

Tot luni, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ preuniversitar din Capitală pentru ziua de marți. Zi liberă de la cursuri au primit și elevii din toate unitățile de învățământ din județele Argeș și Dâmbovița.

Codul portocaliu de viscol va expira la ora 14:00, însă directorul ANM, Ion Sandu, a explicat, luni, în cadrul Comandamentului de iarnă, că această avertizare s-ar putea extinde în alte județe, în timp ce județele aflate sub avertizarea actuală vor rămâne sub cod galben de vreme rea.

Meteorologii au emis, marți, un cod galben de vânt și ninsori, valabil în 16 județe din estul Olteniei, sudul Moldovei, Dobrogea și Muntenia, în intervalul 11:00 – 20:00. (Detalii AICI)

Vreme de iarnă în luna martie

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: