Ialomițianu (PMP): PNL vrea să fie ”prin noi înșine”, dar mai ales prin alții… PNL și PSD nu iau mai mult de 40% împreună, pentru că românii sunt supărați, o duc rău (VIDEO)

Publicat: 19 02. 2024, 16:39
Gheorghe Ialomițianu, liderul PMP Brașov și fost ministru de Finanțe

Gheorghe Ialomițianu, liderul PMP Brașov și fost ministru de Finanțe, a declarat luni, pentru B1 TV, că dacă se va ajunge la comasarea alegerilor, va fi doar pentru liniștea din PSD și mai ales din PNL, nicidecum pentru democrație. În opinia sa, cele două partide nu au cum să obțină mai mult de 40% în alegeri, deoarece românii o duc rău și sunt foarte nemulțumiți de actuala guvernare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV, în contextul în care, potrivit unor surse G4Media, PSD și PNL se îndreaptă spre comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele din 9 iunie, precum și spre liste comune la europarlamentare.

Ialomițianu: Comasarea alegerilor, pentru liniștea din PNL

„Să continue nenorocirea la guvernare… Guvernează prost, românii o duc rău. Ei vor să-și rezolve problemele din partid. Acele discuții de duminică au fost pentru salvarea lui Ciucă și Marcel, mai mult a lui Ciucă, pentru a avea liste comune, să-i salveze pe unii europarlamentari, probabil pe Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan sau Vasile Blaga, să mai meargă încă cinci ani la Bruxelles și să aibă liniște în partid.

Nu cred că electoratul va accepta asemenea decizii să se refacă USL, că au guvernat prost doi ani. Sigur că există speranța ca Dreapta Unită să prezidente o alternativă, că nu cred că partidul lui Simion sau Șoșoacă reprezintă o alternativă pentru democrație și o guvernare responsabilă”, a declarat fostul ministru PMP.

Ialomițianu: PSD și PNL nu fac mai mult de 40% în alegeri

„Nu știu ce se va întâmpla în PNL, că PNL sigur că vrea să fie ”prin noi înșine”, dar mai ales prin alții

Nu iau mai mult de 35-40% împreună. Au luat în 2012, când toate televiziunile erau contra unui partid și, într-adevăr, au luat 50%, dar a fost prin redistribuire. Dar acum, după o guvernare foarte proastă…

Toți românii sunt împotriva acestei guvernări, că o duc foarte rău. Cum să ia ei mai mult de 40%? Vor lua mai puțin…”, a mai afirmat Gheorghe Ialomițianu, pentru B1 TV.