Ialomițianu (PMP): E foame de bani la Guvern, au ajuns să se împrumute de pe piața japoneză. Le e teamă de un blocaj financiar pe final de an (VIDEO)

Ialomițianu (PMP): E foame de bani la Guvern, au ajuns să se împrumute de pe piața japoneză. Le e teamă de un blocaj financiar pe final de an (VIDEO)
Gheorghe Ialomițianu (PMP), fost ministru de Finanțe. Sursa foto: Gheorghe Ialomițianu / Facebook

Gheorghe Ialomițianu (PMP), fost ministru de Finanțe, a declarat că Guvernul deja a modificat recenta Ordonanță de Urgență pivind amnistia fiscală, în speranța de a mai strânge niște bani la buget. Ialomițianu a punctat că e „foame de bani”, iar Guvernul PSD-PNL a ajuns să se împrumute și de pe piața japoneză. Fostul ministru a mai susținut că decidenții se tem de un blocaj financiar pe final de an, așa că sunt chiar disperați să facă rost de bani.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Ialomițianu, despre amnistia fiscală

„E foame de bani. S-a făcut rectificarea bugetară. Sigur, e pozitivă, dar prin creșterea deficitului bugetar de la 5 la 7%. Cei din Finanțe spun că e posibil chiar 8% și e nevoie de bani. Și atunci au venit cu modificarea acestui act normativ privind amnistia, să lărgească numărul celor care să beneficieze de această amnistie și cei care intră în insolvență. Dar juridic e foarte greu, că trebuie acceptul creditorilor. Vor să extindă și asupra altor perioade când s-au întocmit decizii de impunere.

E o nebunie la nivelul Guvernului și Ministerul de Finanțe să obțină niște bani.

Dar de ce fac amnistia fiscală? Pentru că toate măsurile implementate de dl Boloș, de președinta ANAF și actuala coaliție n-au avut rezultate bune, au eșuat toate măsurile. Mai grav a fost că au blocat și activitatea contribuabililor de bună credință, cu factură electronică, cu e-TVA, acum s-au dus și cei de la Antifraudă peste contribuabili cu e-TVA-ul să le ia bani. Deci e o foame mare de bani și văd că și Ministerul de Finanțe, nu doar ANAF, e preocupat să obțină bani”, a declarat fostul ministru PMP al Finațelor.

Ialomițianu: Guvernul se teme de un blocaj financiar

„E pentru prima dată când se duc pe piața japoneză, că nu mai imprumută băncile din Europa, din țările din UE, din Europa Centrală. Deci e o foame de bani și nu știu cum să mai obțină bani, că le e frică că se vor bloca, că nu vor avea bani să finalizeze anul bugetar 2024 și aproape suntem la situația lui 2008, când Guvernul Tăriceanu a redus taxa de mediu numai să se plătească până în 15 decembrie, să poată plăti salariile și să facă plățile, că altfel se blocau. Le e frică de un blocaj financiar, că nu vor mai avea bani să închidă anul bugetar”, a mai declarat Gheorghe Ialomițianu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`