Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, achitat într-un dosar de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Faptele s-au prescris

Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, achitat într-un dosar de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Faptele s-au prescris
Sursa foto: Horia Laurentiu Tiseanu / Facebook

Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, a fost achitat în dosarul de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, în care a fost trimis în judecată încă din 2017 de către procurorii DNA Ploieşti. Decizia aparține Curţii de Apel Ploieşti și este definitivă.

Tiseanu a scăpat de dosarul penal

Curtea de Apel Ploieşti a admis apelurile formulate de Horia Tiseanu şi alţi doi inculpaţi şi, rejudecând cauza, a dispus achitarea fostului primar, a lui Carmen Gheorghe, fostă şefă a Poliţiei Locale Câmpina, şi a lui Costin Octavian Micu, reprezentant legal al unei societăţi comerciale, ambii acuzați de abuz în serviciu.

De asemenea, instanţa a înlăturat dispoziţia de confiscare de la Tiseanu a sumei de 17.000 de lei, informează Agerpres.

Acuzațiile aduse de DNA lui Horia Tiseanu

Procurorii DNA au acuzat că, în perioada iulie 2014 – iulie 2015, Horia Tiseanu, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a dispus în mod nelegal achiziţionarea unei maşini marca Opel Insignia, în scopul folosirii personale şi exclusive. Maşina avea dotări de lux și a fost cumpărată din fondurile alocate Poliţiei Locale Câmpina, deoarece, potrivit legii, Primăria nu putea face o astfel de achiziție.

Anchetatorii au mai acuzat că Tiseanu i-a determinat, în perioada iulie 2010 – iulie 2015, pe angajaţii unei unităţi aflată în subordinea Primăriei Câmpina să-i remită din gestiunea unităţii 1.409 bonuri valorice carburant a câte 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantităţii de 12.347,4 litri carburanţi, cantitate folosită în interesul personal al acestuia.

Prejudiciul adus astfel Primăriei Câmpina a fost de 122.248,46 lei.

De asemenea, Horia Tiseanu a fost acuzat că, în 2014, a pretins de la reprezentantul unei firme (martor în cauză) 10% din valoarea contractelor de execuţie lucrări ce urmau a-i fi încredinţate acestei firme de către două instituţii, din care a primit efectiv 17.000 de lei.

În octombrie 2023, Tribunalul Prahova, ca instanţă de fond, a dispus încetarea procesului ca urmare a intervenirii prescripţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:30 - Podul peste Dunăre s-a stricat deși nu a fost dat circulației. A fost construit de la zero
11:29 - Negrescu: Sper ca, dincolo de mirajul rețelelor sociale, românii să fie atenți la proiectele concrete. Experimentele politice pot cauza probleme / PSD nu are acum un lider interimar, conducerea e asigurată de colegii aleși la congres (VIDEO)
11:16 - Ionuț Stroe: Ilie Bolojan, un lider care știe să răspundă așteptărilor românilor. Prin seriozitate, prin competență și prin pragmatism, va conduce PNL către o revenire cât se poate de normală și sănătoasă (VIDEO)
11:05 - NATO vrea să crească producția de arme în Ucraina: „Ucraina trebuie să poată acţiona de pe o poziţie de forţă”
10:55 - Luis Lazarus: Am făcut multe emisiuni cu Călin Georgescu și am fost nevoit să-i atrag atenția că sare calul. E cam nebun
10:49 - Rusia înaintează în Ucraina în cel mai rapid ritm lunar de la începutul războiului. În ultima lună fost cucerit un teritoriu cât jumătate din suprafața Londrei
10:49 - Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în București. Temperaturile vor fi anormale
10:28 - Adrian Cioroianu: Călin Georgescu are toate datele unui experiment care a scăpat de sub control. Programul dânsului e ușor ca aerul (VIDEO)
10:25 - Declarații bizare făcute de Călin Georgescu de-a lungul timpului: „M-am întâlnit cu o ființă non-umană” / „Piramidele egiptene nu au fost încă folosite” / „Apa e informație, vibrație, frecvență” (VIDEO)
10:22 - NATO și Ucraina se vor întâlni la Bruxelles în urma lansării rachetei balistice experimentale de către Rusia