Horia Georgescu, despre decizia CCR privind Legea ANI: Excepțiile au fost ridicate de oameni din toate partidele

Publicat: 29 04. 2013, 16:22

Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI) a declarat, după ce magistrații Curții Constituționale (CCR) au decis că legea agenției este constituțională, că excepțiile privind neconstituționalitatea legii de funcționare a ANI au fost ridicate de persoane din toate partidele politice.

„Persoanele care au ridicat excepții sunt din toate partidele politice. Cred că astăzi ANI a mai făcut un pas înainte către ireversibilitatea formei sale de funcționare”, a spus Georgescu.

Acesta a adăugat că prin decizia dată astăzi, funcționarea ANI nu va mai fi afectată de posibile reclamații privind neconstituționalitatea acestei agenții.

„Decizia de astăzi a CCR este foarte importantă și tranșează definitiv discuția despre constituționalitatea legii ANI. Au fost analizate 17 excepții, toate respinge din 2010 până astăzi. Acest lucru a fost folosit ca un tertip de a intârzia procesele, de a forma o practică privind amânarea unor decizii definitive ale instanțelor. ANI a câștigat majoritatea proceselor și se îndreaptă către o cifră importantă de reușite”, a mai spus șeful ANI.

Legea Agenției Naționale de Integritate (ANI) a fost discutată din nou, luni, de judecătorii de la Curtea Constituțională. După mai multe amânări, magistrații au reluat dezbaterile asupra excepțiilor de neconstituționalitate semnalate, hotărând că legea ANI este constituțională.

Vezi AICI mai multe detalii despre decizia dată de CCR în privința ANI.

Horia Georgescu, despre decizia CCR privind ANI

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: