Horia Georgescu (ANI), pentru AFP: Presiunile politice au crescut în mod exponenţial recent și au devenit foarte agresive

Publicat: 26 11. 2012, 15:07
Foto: evz.ro

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Anticorupţie din România, Horia Georgescu, a declarat luni, într-un interviu pentru AFP, că presiunile politice asupra instituției cresc și vin din toate părțile.

Potrivit acestuia, scopul este de a limita activitățile instituțiie pe care o conducere, precizând că sunt şi atacuri proferate de către preşedintele Senatului, relatează Mediafax.

„Au existat întotdeauna presiuni, dar ele au crescut în mod exponenţial recent. Aceste presiuni au devenit foarte agresive”, a declarat pentru Horia Georgescu.
Nu este pentru prima dată când președintele ANI face astfel de declarații. Acesta a declarat la mijlocul lunii, într-un interviu pentru Reuters, că partidul de stânga aflat la putere a încercat să pună presiune asupra instituției pe care o conduce.

Potrivit lui Georgescu, unii politicieni au încearcat să intimideze ANI, dupa investigațiile începute asupra a trei miniștri și a secretarului general adjunct al Guvernului. (Detalii AICI)