Haos cu recalcularea pensiilor. Stoica (USR): E o continuă bătaie de joc. Nu e niciun fel de preocupare față de oameni nici măcar acum, în marja alegerilor (VIDEO)

Haos cu recalcularea pensiilor. Stoica (USR): E o continuă bătaie de joc. Nu e niciun fel de preocupare față de oameni nici măcar acum, în marja alegerilor (VIDEO)
Sursa foto: Diana Stoica / Facebook

Casa Națională de Pensii a anunțat că va exista o a doua recalculare de pensii, așa-numita „mica recalculare”, de care vor beneficia pensionarii care au lucrat în condiții speciale sau cei a căror vechime mai poate fi completată cu adeverințe.

Astfel, până la 1 martie 2025, pensionarii care consideră că mai au vechime de care nu au beneficiat pot să aducă adeverințe de la locurile de muncă. Acestea trebuie să ateste sporurile, orele suplimentare, diversele prime sau premieri.

Deputata USR Diana Stoica e, însă, de părere că întregul proces de recalculare a pensiilor a devenit un haos și o bătaie de joc din care nimeni nu mai înțelege nimic.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Diana Stoica, despre recalcularea pensiilor

„Mie mi se pare că e așa, o continuă bătaie de joc față de oameni. Deci nu există niciun motiv care să justifice această incompetență și acest termen lung de calculare, de informare a beneficiarilor cu privire la noile pensii. Nu există nicio scuză în anul 2024, într-o eră digitală în care trăim, să nu avem niște serviii publice de bază accesibile pentru oameni.

E clar că oamenii care sunt mai în vârstă nu vor putea să acceseze platforme și suntem oricum departe de aceste servicii publice. Digitaliziare nu înseamnă să transferi toate procedurile birocratice pe internet, ci să simplifici și apoi să digitalizezi acele proceduri simplificate, nu să trimiți oamenii la etajul 4 cu e-mailul.

E clar că nu e niciun fel de preocupare nici măcar acum, în marja alegerilor, o preocupare reală față de bătrânii din această țară”, a declarat Diana Stoica.

Aceasta a precizat apoi că pensionarii practic sunt puși pe drumuri acum, la „marea recalculare” și vor fi și mai târziu, dacă vor constata că aceasta nu s-a făcut corect și e nevoie de încă una: „E o bătaie de joc!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`