Guvernul va aloca 6,7 milioane de lei Administrației Prezidențiale pentru transport înainte de turneul în Africa

Publicat: 09 11. 2023, 19:55
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul va aloca Administrației Prezidențiale 6,7 milioane de lei pentru transport și bună funcționare, potrivit surselor citate de G4media.

Alocarea bugetară vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis urmează să se deplaseze într-un turneu de nouă zile în Africa, unde va vizita Capul Verde, Tanzania, Kenya și Senegal.

Călătoriile președintelui Klaus Iohannis cu avioane de lux au devenit subiectul unui material Recorder, care amintește că Administrația Prezidențială epuizase încă din septembrie banii alocați pentru deplasările din acest an, dar săptămâna trecută Guvernul a suplimentat bugetul Președinției cu 7,5 milioane lei.

„Nu mai e vreun secret că președintelui Klaus Iohannis îi plac călătoriile cu avioane de lux”, scrie Anca Simina în descrierea materialului intitulat „Deasupra tuturor. Cât costă zborurile pe care președintele le ține secrete”.

Recorder susține că este falsă explicația lui Klaus Iohannis cum că legea ar fi motivul care a dus la secretizarea costurilor de călătorie. În realitate, spun jurnaliștii de investigație, secretizarea s-a făcut în 2018 printr-o decizie luată la nivelul Administrației Prezidențiale.