Guvernul Tudose, amenințat cu procese: Doi primari celebri, nemulțumiți că Executivul a decis scăderea taxelor (VIDEO)

Guvernul Tudose, amenințat cu procese: Doi primari celebri, nemulțumiți că Executivul a decis scăderea taxelor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Executivul condus de Mihai Tudose este ameninţat cu procese. Primarul Timişoarei Nicolae Robu face alianţă cu Mihai Chirica, edilul din Iaşi, pentru a da în judecată Guvernul României, care a decis scăderea taxelor, informează B1 TV. Măsura va sărăci localităţile din ţară cu sute de milioane de lei, avertizează cei doi primari.

Guvernul Tudose, amenințat cu procese: Doi primari celebri, nemulțumiți că Executivul a decis scăderea taxelor

#DIRECT_ONE_lo84r9#

Edilul Timişoarei, Nicolae Robu face un nou apel la guvernanţi privind creșterea cotelor din impozite care revin administrațiilor locale. Asta după ce actuala guvernare a decis scăderea taxelor. Robu spune că bugetul Timișoarei se va diminua cu 300 de milioane de euro pe an.

„Dacă guvernul ar fi înțelept, ar corecta lucrurile acum, cu ocazia aprobării legii bugetului, pentru că eu garantez că e imposibil să se funcționeze în 2018 doar cu atâția bani la bugetele locale câți ar rezulta aplicând cota parte de 43% din impozitul pe venit recoltat în UAT-uri. (…) E nevoie de o măsură din mers și de ce să fie luată din mers după ce se vor produce foarte multe rele și vor fi foarte multe tensiuni și vor fi inclusiv proteste serioase, nu joacă, când noi avem capacitatea să anticipăm lucrurile. Noi trebuie să acționăm anticipativ, corectiv”, a spus Nicolae Robu.

Întrebat despre soluţii, primarul Timişoarei a explicat că este posibil să se ajungă chiar la proces.

„O să vedem. Am vorbit și cu domnul primar Chirica de la Iași, care foarte logic a explicat și dânsul cum stau lucrurile și nu excludem nicio formă de protest. Juriștii vor trebui să spună cum să acționăm. Nu exclud nici o dare în judecată. Sigur, Avocatul Poporului. Nu știu, vom vedea. Dar așa nu pot rămâne lucrurile, sper să aibă înțelepciunea necesară cei de la putere să nu lase prostia asta așa", a mai spus primarul din Timișoara.

Nicolae Robu l-a atras de partea sa şi pe primarul de la Iaşi, care este foarte revoltat de iniţiativa guvernului.

”Iaşiul, după aproape 20 de ani va avea un buget mai mic cu aproape sau chiar peste 30% faţă de ceea ce trebuia să se întâmple, printr-o modalitate cât se poate de barbară din partea unor guvernanţi care nu se gândesc că noi, în ultimii 15 ani, am crescut în mod constant şi permanent bugetul dedicat educaţiei”, a spus Mihai Chirica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)