Guvernul taie cheltuielile publice. Ponta: Sunt acele cheltuieli pe care le-am criticat cât ne-am aflat în opoziție

Guvernul taie cheltuielile publice. Ponta: Sunt acele cheltuieli pe care le-am criticat cât ne-am aflat în opoziție

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern că Executivul a adoptat orgonanța de urgență privind tăierea anumitor cheltuieri publice.

”Este vorba despre acele cheltuieli pe care le-am criticat cât ne-am aflat în opoziție și pe care nu dorim să le continuăm” a explicat Ponta

”Sunt multe zone de unde putem face reduceri, multe zone din care putem să arătăm că banul public poate fi cheltui mult mai corect” a spus premeirul.

Prin ordonanța adoptată miercuri, Guvernul interzice contractarea serviciilor de consultanţă şi asistenţă juridică în instituţiile publice, regiile autonome şi companiile naţionale care deja au personal propriu de specialitate. Același instituții sunt  obligate să diminueze cu 30% cheltuielile de personal şi deplasări.

De asemenea, instituțiile care au înregistrat pierderi în anul precedent nu mai pot achizitiona tipărituri și alte bunuri pentru zile festive și onomastice, excepție făcând evenimente care implică participarea unor funcționari de rang înalt.

În cazul deplasărilor în străinătate, acestea pot fi efectuate de delegații formate din maxim două persoane, potrivit documentului.

Tot în ședința de Guvern de miercui s-a aprobat o modificare referitoare la normele de implementare a programului Prima Casă, dar și câteva prevederi pentru completarea cotractului-cadru pentru acordarea asistenței medicale.

Guvernul taie din cheltuieli

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_19995').select();" id="embed_text_19995" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`