Guvernul României și Google au semnat un memorandum. Ciolacu: Avem proiecte ambiţioase de reformă administrativă. Ne-am asumat operaţionalizarea cloud-ului guvernamental (VIDEO)

Publicat: 15 07. 2024, 15:50
Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Guvernul și reprezentanți ai companiei Google au semnat, luni, un memorandum de înțelegere, în contextul proiectelor pe care România le va dezvolta în infrastructura digitală, inovare și cercetare. Din partea Guvernului, documentul a fost semnat de Bogdan Ivan (PSD), ministrul de resort.

Ciolacu: Ne-am asumat operaţionalizarea cloud-ului guvernamental

„Avem proiecte ambiţioase de reformă a administraţiei publice, care implică utilizarea tehnologiilor moderne precum Inteligenţa Artificială, îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, creşterea securităţii digitale, promovarea inovaţiei în sectorul public şi adoptarea cloud-ului. Avansăm în ceea ce priveşte transformarea digitală a serviciilor publice, suntem în linie dreaptă cu modernizarea sistemului fiscal pentru detectarea fraudelor şi creşterea colectării, iar fiecare zi ne arată cât este de importantă creşterea rezilienţei cibernetice.

De asemenea, ne-am asumat operaţionalizarea cloud-ului guvernamental. Expertiza şi contribuţia Google sunt esenţiale pentru a pune în practică servicii publice performante şi sigure pentru români”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ce a declarat CEO-ul Google Cloud

La rândul său, Thomas Kurian, CEO al Google Cloud, a subliniat importanţa întâlnirii cu oficialii români pentru a discuta despre accelerarea transformării digitale pentru serviciile publice din România şi oportunităţile de implementare a inteligenţei artificiale.

„A fost o onoare să mă întâlnesc cu Marcel Ciolacu, premierul României, și cu ministrul digitalizării, Bogdan Ivan, pentru a discuta despre accelerarea transformării digitale pentru serviciile publice din România și oportunitățile de implementare a inteligenței artificiale.

Google Cloud este dedicat să contribuie la creșterea adoptării tehnologiilor cloud și la facilitarea serviciilor publice digitale inovatoare, în conformitate cu obiectivele României de transformare digitală și cu țintele Deceniului Digital al Europei pentru 2030”, a declarat Thomas Kurian.

De asemenea, reprezentanţii Google şi-au arătat din nou disponibilitatea de a contribui la creşterea rezilienţei cibernetice a structurilor guvernamentale.

„Această colaborare vizează utilizarea tehnologiilor moderne precum Inteligenţa Artificială, îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, îmbunătăţirea experienţelor cetăţenilor, sporirea securităţii digitale a Guvernului şi promovarea inovaţiei în sectorul public”, se mai arată în comunicatul Guvernului.