Guvernul Orban și HoReCa vor lucra la un set de reguli sanitare, în perspectiva redeschiderii restaurantelor

Publicat: 02 07. 2020, 18:54
foto: Pixabay

Reprezentanții Guvernului Orban și cei din industria HoReCa vor lucra, într-un grup comun, la elaborarea unui set de reguli de protecție sanitară, care să afie aplicat în restaurante atunci când evoluția epidemiologică va permite ca localurile de acest gen să poată fi redeschise.

Guvernul Orban și HoReCa vor lucra la un set de reguli sanitare, în perspectiva redeschiderii restaurantelor

„Scopul acestui demers comun este ca împreună, autorități și sectorul HORECA, să lucrăm pentru siguranța clienților și pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele își vor reluaactivitatea, serviciile vor fi oferite în condiții de protecție și nu va exista riscul îmbolnăvirilor”, a subliniat premierul Orban.

Printr-un comunicat de presă, Guvernul Orban a precizat că reprezentanții industriei HoReCa, care au participat la o întâlnire cu premierul și mai mulți miniștri, au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în planul național de investiții și relansare economică „Reclădim România”. Mai mult decât atât, ei și-au oferit sprijinul și expertiza pentru a pregăti punerea lor în aplicare.

La întâlnirea cu reprezentanții din HoReCa de la Palatul Victoria au mai participat premierul Ludovic Orban și o serie de miniștri, printre care VIrgil Popescu (Economie), Nelu Tătaru (Sănătate), Marcel Vela (Interne), și Ionel Dancă, șeful Cancelariei Prim-ministrului.

Planul național „Reclădim România”, prezentat miercuri de Executiv

Membrii Executivului au prezentat, miercuri, planul național de investiții și relansare economică, un instrument programatic care stabilește direcțiile de dezvoltare a României. Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban s-au numărt printre cei care au luat cuvântul în cadrul evenimentului.

„A venit astăzi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm în domeniul economic să fie incluse într-un plan, într-un singur plan, și să turăm motoarele pe calea relansării economice. Așa cum știți, m-am implicat direct, împreună cu premierul și cu membrii Guvernului, în dezbaterea și identificarea celor mai bune măsuri de relansare economică, pornind de la consultările cu mediul de afaceri, de la nevoile economiei, dar și ale salariaților. Am susținut de la bun început necesitatea unei abordări pro-active, care să mențină locurile de muncă și să sprijine companiile românești. Această abordare presupune un nou model de dezvoltare economică bazat pe măsuri adaptate noii economii, model economic axat pe investiții în infrastructură, pe digitalizare și inovare, pe competitivitate și export de produse cu valoare adăugată ridicată.În toamna anului trecut, am propus o nouă viziune economică, România prosperității și a competitivității, România creșterii sustenabile prin investiții, exporturi, inovare și spirit antreprenorial. Românii au arătat clar că își doresc o dezvoltare sănătoasă și durabilă, care să ofere speranță și predictibilitate pentru mediul antreprenorial și să ducă la creșterea reală a nivelului de trai”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului susține că „modelul economic al guvernării sau guvernărilor PSD din ultimii ani, bazat exclusiv pe consum și fără nicio viziune pe termen lung, a neglijat total așteptările românilor, care au sperat că viața lor se va îmbunătăți semnificativ”.