Guvernul renunță la instituirea Programului de extindere a distribuției de gaze prin OUG. Ludovic Orban: „Pârâcioșii fac rău României prin blocarea procesului de absorbție”

Guvernul renunță la instituirea Programului de extindere a distribuției de gaze prin OUG. Ludovic Orban: „Pârâcioșii fac rău României prin blocarea procesului de absorbție”
Foto: gov.ro

Guvernul PNL a renunțat la publicarea Ordonanței de Urgență privind instituirea Programului național de introducere a gazelor naturale în localitățile încălzite cu combustibil solid, a anunțat premierul interimar Ludovic Orban, joi dimineață, la mai bine de o săptămână distanță de momentul în care proiectul de act normativ primea girul Palatului Victoria.

„Domnule ministru Boloș, am luat decizia de a nu publica OUG pe care le-ați înaintat în ședința de Guvern. Tema este mult prea delicată. Pârâcioșii, care fac rău României prin blocarea procesului de absorbție, deja au început să trimită tot felul de pâre. Tema e mult prea delicată, fiind vorba de fonduri europene. Noi n-avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit și mai ales planul de măsuri, astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative, care să fie discutabile și contestabile. Din acest motiv, vă solicit pe fiecare dintre măsuri să pregătiți soluții de reglementare.

Acolo unde este nevoie de lege, pregătiți proiect de lege și înaintăm proiectele de lege prin intermediul grupurilor parlamentare, iar acolo unde nu este nevoie de lege… Știu foarte bine că lansarea Programului de extindere a distribuției de gaze, cel puțin pe exercițiul financiar actual, se poate realiza și prin acte normative, care să nu aibă forța unei legi prin HG sau OUG. Unde puteți reglementa prin HG sau Ordin de ministru, să procedați prin consecință, iar ceea ce necesită reglementări cu caracter de lege, pregătiți un proiect de lege pe care să-l înaintăm în Parlament”, a declarat Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cabinetul demis Orban se reunește, joi, ora 10:00, în prima ședință de Guvern de la momentul în care Parlamentul României îi retrăgea încrederea printr-o moțiune de cenzură susținută de PSD, Pro România și UDMR.

Potrivit ordinii de zi anunţate, Executivul urmează să adopte un proiect de hotărâre privind aprobarea numărului mediu maxim de personal pe anul 2020 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare, scrieAgerpres.

Un alt proiect de hotărâre supus aprobării în Guvern are în vedere stabilirea modelelor formularelor-tip folosite în activitatea privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Totodată, Executivul va decide, printr-o Hotărâre, cu privire la organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Secretariatului General al Guvernului, având în vedere schimbările intervenite în arhitectura guvernamentală după instalarea la Palatul Victoria a Guvernului Orban în noiembrie 2019.

De asemenea, Guvernul Orban va aproba un proiect de hotărâre privind revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială.

Pe agenda şedinţei se regăsesc şi trei memorandumuri care vizează participarea unor demnitari din Executiv în calitate de membri ai Consiliilor de Administraţie sau de Supraveghere a unor companii şi societăţi cu capital de stat.

Astfel, se propune ca Daniela Nicolescu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, să participe în calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii CONVERSMIN S.A. , Niculae Havrileţ, secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al Societăţii OMV Petrom SA, şi Gheorghe-Adrian Miuţescu, preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, în calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii ROMAERO S.A.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:17 - MAE a emis o avertizare de călătorie în Bulgaria. Țara vecină se confruntă cu coduri meteo de vânt puternic și ninsori
12:02 - SUA se confruntă cu cel mai mare atac cibernetic din istorie. Pe cine consideră americanii vinovați
11:47 - Sondaj de opinie, în ajunul alegerilor prezidențiale: Luptă strânsă între Elena Lasconi și George Simion pentru intrarea în turul doi. Cei doi sunt cotați la 19%
11:34 - Cât a costat încoronarea regelui Charles al III-lea? Publicarea cifrelor a dus la critici privind sumele mult prea mari cheltuite
11:29 - Un avion Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara a ajuns la Cluj-Napoca / Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu de vânt
11:17 - Zi decisivă pentru aderarea la Spațiul Schengen: Austria dă semne că va debloca aderarea deplină a Bulgariei şi României
10:50 - Aeronavele F-16 vor executa zboruri la înălţimi mici pe întreg teritoriul țării. Anunțul Forțelor Aeriene Române
10:26 - Reacția NATO după ce Rusia a lansat în Ucraina o rachetă balistică: „Nu va schimba determinarea aliaţilor NATO de a sprijini Ucraina”
10:25 - Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan: „Nu o să se desființeze oficii poștale și nu o să fie dați oameni afară” / „Până în momentul de față nu sunt încântat de modul în care s-a reușit implementarea programului de investiții de la Poșta Română” (VIDEO)
09:56 - Prime cât trei salarii pentru angajații ANAF care aduc mai mulți bani la stat