Surse: Guvernul Orban ia în calcul să-și angajeze răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, ca să forțeze anticipatele

Surse: Guvernul Orban ia în calcul să-și angajeze răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, ca să forțeze anticipatele
Foto: gov.ro

Guvernul Orban ia în calcul să-și angajeze răspunderea în Parlament pentru alegereaprimarilor în două tururi, conștient fiind că asta ar putea duce la demiterea sa prin moțiune de cenzură și, implicit, ar constitui primul pas pe drumul anticipatelor, susțin surse Digi24 și Antena 3, citate de G4Media.

Jurnalistul Antena 3 Radu Tudor a susținut că liberalii iau în calcul un astfel de scenariu, deoarece știu că PSD nu va fi de acord cu alegerile în două tururi și vor încerca să strângă o majoritate pentru demiterea Guvernului Orban. Dacă acest lucru se va produce în martie, alegerile anticipate ar putea avea loc în iunie, odată cu alegerile locale.

De precizat este că anticipatele pot avea loc abia după respingerea de către Parlament a două propuneri de premier.

PSD intenționează să depună moțiune de cenzură după o eventuală angajare a răspunderii pentru alegeri locale în două tururi, spun și sursele Digi24.ro.

UDMR a decis deja că va sprijini orice moțiune de cenzură dacă Guvernul merge până la capăt cu alegerile locale în două tururi, a anunțat deputatul Attila Korodi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`