Guvernul maghiar a mărit pensiile pentru victimele Holocaustului de la 1 ianuarie 2013

Publicat: 02 01. 2013, 22:34
Premierul Viktor Orban, criticat des alături de guvernul pe care îl conduce de către comunitatea evreiască, a decis mărirea pensiilor acordate victimelor Holocaustului cu 50%. Mărirea a intrat în vigoarea de...

Premierul Viktor Orban, criticat des alături de guvernul pe care îl conduce de către comunitatea evreiască, a decis mărirea pensiilor acordate victimelor Holocaustului cu 50%.

Mărirea a intrat în vigoarea de pe 1 ianuarie 2013 și, mai mult, pe parcursul anului, s-ar mai putea produce o nouă creștere a acestor pensii, care variază între 17 și 100 de euro pe lună, în funcție de vârsta beneficiarului.

Preşedintele Asociaţiei comunităţilor evreieşti din Ungaria, Peter Feldmajer, a calificat această decizie drept ”o măsură foarte pozitivă”, dar a adăugat că ”mai rămân multe de făcut”, referindu-se mai ales la necesitatea ”unei lupte mai determinate împotriva extremismului de dreapta”, scrie Agerpres.

Având în vedere vârsta înaintată a supravieţuitorilor Holocaustului, numărul celor care beneficiază de aceste pensii este tot mai redus, fiind în prezent de cel mult 8.000 de persoane, întreaga comunitate evreiască din Ungaria numărând circa 100.000 de membri.