Guvernul Grindeanu NU renunță la Ordonanțele privind grațierea și amnistia. Ministrul Iordache ia în calcul asumarea răspunderii în Parlament (VIDEO)

Publicat: 26 01. 2017, 16:47

UPDATE:Florin Iordache va anunţalunisub ce formă vor fiadoptate cele două proiecte. Până atunci, însă, el se va gândi ce va alege între ordonanţe de urgenţă, angajarea răspunderii Guvernului sau legi.

Ministrul Justiției a precizat, pentru Digi24, că varianta pe care o preferă el este asumarea răspunderii.

UPDATE: Ministrul Justiției, Florin Iordache, a confirmat că Guvernul își asumă răspunderea pentru cele două Ordonanțe de Urgență.

Totuși, proiectele în cauză ar putea fi modificate, în funcție de părerile societății civile și ale specialiștilor în domeniu,a precizat acesta, pentru Realitatea TV.

Guvernul Grindeanu nu vrea să renunțe la Ordonanțele de Urgență privind amnistia și grațierea, iar ministrul Justiției, Florin Iordache, ia în calcul inclusiv asumarea răspunderii în Parlament, informează B1 TV, care citează mai multe surse.

În acest moment, Guvernul PSD – ALDE are trei posibilități: să treacă proiectele de Ordonanță în regim de urgență, să-și asume răspunderea pentru ele în Parlament sau să pregătească un proiect de lege care să treacă prin Legislativ urmând procedurile obișnuite.

Surse: Guvernul Grindeanu NU renunță la Ordonanțele privind grațierea și amnistia

#DIRECT_ONE_a495u3#

Totodată, se pare că se vor face și anumite modificări la aceste două proiecte. Astfel, dacă acum unul dintre ele prevede înjumătățirea pedepsei pentru persoanele de peste 60 de ani, indiferent de infracțiunile comise, Ministrul Justiției ar vrea ca noua variantă a proiectului să prevadă concret pentru ce pedepse se poate aplica această măsură.

De asemenea, se ia în calcul mărirea sumei alocate pe hrană, de la 3 lei pe zi de deținut la 5 lei pe zi de deținut. În plus, ar putea fi majorată și suma de bani alocată renovării penitenciarelor, astfel încât anul acesta să fie renovate cinci dintre ele și, eventual, să se construiască două.