Guvernul atacă la CCR legea majorărilor salariale. Cioloș a explicat motivele pentru care legea nu ar trebui aplicată (VIDEO)

Guvernul atacă la CCR legea majorărilor salariale. Cioloș a explicat motivele pentru care legea nu ar trebui aplicată (VIDEO)

Guvernul contestă la Curtea Constituțională legea votată luni în Parlament de majorare a salariilor din Sănătate și Educație. Premierul a explicat motivele pentru care această lege nu ar trebui aplicată.

Dacian Cioloș a susținut că legea nu respectă anumite prevederi constituționale, dar și proceduri și legi pe care parlamentarii înșiși le-au votat. În al doilea rând, nici nu a existat o dezbatere în care să se aducă argumente pro și contra adoptării acestei legi.

Prim-ministrul a menționat în acest context că Ordonanța de Urgență de la care a pornit această lege se afla spre dezbatere încă de acum câteva luni, deci dacă parlamentarii, mai ales PSD și aliații, chiar și-ar fi dorit majorarea salariilor pentru medici și profesori, ar fi avut timp să dezbată această OUG și să o voteze apoi în cunoștință de cauză.

Un alt motiv pentru care legea majorării salariilor nu ar trebui aplicată, în viziunea Guvernului Cioloș, este acela că aceste majorări periclitează adoptarea viitoare a unei legi a salarizării bugetare.

În plus, în replică la afirmațiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora Guvernul are bani, Dacian Cioloș a susținut că PSD nu a luat în calcul faptul că majorările ar urma să se aplice și în anii viitori, când nu se știe dacă guvernele viitoare chiar vor avea bani pentru acestea.

Cioloș a mai amintit că au mai fost cazuri în care parlamentarii au votat legi de majorări salariale care nu s-au mai aplicat și a dat exemplu legii majorării cu 50% a salariilor din Educație.

Concluzia lui Cioloș a fost că votarea acestei legi fără dezbatere a fost o acțiune electorală și populistă.

Guvernul atacă la CCR legea majorărilor salariale

#DIRECT_ONE_orh7f5#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie