Guvernul acordă noi ajutoare, de 15.000 de lei, după inundații. Ciolacu: Peste 6.000 de persoane singure sau familii vor beneficia de acest ajutor / Alocăm 62 de milioane lei autorităților locale din Galați pentru reparații de drumuri, poduri (VIDEO)

Publicat: 25 09. 2024, 11:35
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat noi ajutoare pentru familiile afectate de inundațiile din estul țării, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

Guvernul acordă noi ajutoare după inundații

Premierul a anunțat noi măsuri de sprijin pentru familiile afectate de inundații.

„Continuăm și astăzi să sprijinim familiile afectate inundații, ale căror bunuri și locuințe au fost distruse sau grav afectate. Oamenii din acele localități au primit deja suma de 10.000 de lei, alocați de către Guvern săptămâna trecută. În urma unei decizii luate în coaliția de guvernare PSD-PNL, acordăm încă 15.000 de lei cu care își pot înlocui bunurile distruse și, de asemenea, banii pot fi folosiți și pentru achiziția de combustibil pentru încălzirea locuinței. Estimăm că peste 6.000 de persoane singure sau familii vor beneficia de acest ajutor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Alocăm 62 de milioane lei autorităților locale din Galați pentru reparații de drumuri, poduri

„Alocăm suma de 62 de milioane de lei autorităților locale din Galați. Banii sunt necesari pentru reparațiile de drumuri județene, poduri, podețe distruse sau grav afectate de inundații. În același timp, toate autoritățile sunt mobilizate pentru a lua măsurile ce se impun în funcție de evoluția debitului Dunării. Cel mai important este ca populația să fie informată pe toate canalele”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.