Guran (PNL), despre legea care-l ajută pe Iohannis să candideze la Senat: „Dacă unei singure persoane i se încalcă un drept, trebuie dată o lege și pentru o singură persoană” (VIDEO)

Publicat: 20 09. 2024, 17:51
Captură Video - PNL Dâmbovița / Facebook

Senatorul Virgil Guran, vicepreședinte PNL, a apărat legea care-l ajută pe președintele Klaus Iohannis să candideze la parlamentare, fără să fie nevoit să demisioneze și fără să încalce Constituția. În schimb, el a admis că e nevoie de voturile PSD-iștilor pentru ca această lege să treacă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Guran, despre legea care-l ajută pe Iohannis

„Nu știu să fi fost vreo discuție de genul acesta (un blat politic PSD-PNL, ca PSD să voteze legea) și nici nu cred că există vreo discuție de genul acesta. Cert e că fără votul lor, această lege nu va trece, asta e foarte clar. Vom vedea ce au de gând să facă. (…)

Legile, în general, sunt morale, spun eu. Dacă unei singure persoane i se încalcă un drept, trebuie dată o lege și pentru o singură persoană.

Dar trebuie să vă spun ceva: la noi nu e o preocupare extraordinară pentru această problemă, legea respectivă sau dacă va candida sau nu Iohannis. Deocamdată nici n-am văzut să anunțe că vrea să candideze.

E adevărat că pentru presă e un subiect care creează efervescență, pentru noi nu a fost un lucru care să genereze așa multe discuții, s-a discutat doar dacă e normal să candideze un om… Conform Constituției orice om are dreptul să candideze”, a declarat Virgil Guran, pentru B1 TV.