Guran (PNL), despre alianța PSD-PNL: Nu exista altă formulă de guvernare, în România, era nevoie de două partide care au o anumită maturitate. În momentul de față, acea maturitate au început s-o capete și colegii de la USR (VIDEO)

Guran (PNL), despre alianța PSD-PNL: Nu exista altă formulă de guvernare, în România, era nevoie de două partide care au o anumită maturitate. În momentul de față, acea maturitate au început s-o capete și colegii de la USR (VIDEO)
Captură Video - PNL Dâmbovița / Facebook

Senatorul PNL, Virgil Guran, a vorbit în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, despre alianța PSD-PNL.

„Nu exista altă formulă de guvernare, în România, pentru că trebuia un echilibru”

Guran a precizat că, deși nu a agreat-o, nu exista altă formulă de guvernare, în România, pentru că „trebuia un echilibru, era nevoie de două partide care au o anumită maturitate”.

„Eu sunt președinte în Dâmbovița, unde PSD-ul a face legea și se face politică dâmbovițeană. Sar calul colegii de la PSD, uneori, mai ales în momentul de față. Este foarte adevărat că suntem în campanie sau în precampanie și este clar că fiecare partid vrea să demonstreze că este mai bun.

Într-o democrație reală, există o dreaptă puternică și o stângă puternică. Din păcate, în România, nu ne-am maturizat politic și nu s-a realizat acest lucru.

Pe dreapta există o divizare continuă, stânga, în general, o ține înainte, dar dacă vrem să avem democrație, dacă vrem să avem progres, trebuie să avem cele 2 echipe de la stânga și de la dreapta să fie puternice. La noi, pentru că nu există încă acest lucru, a fost nevoie să se facă o alianță cu PSD-ul, alianță pe care eu, sincer, știți foarte bine că nu am agreat-o, n-am votat-o, dar, în același timp, sunt un tip realist și spun un lucru. Nu exista altă formulă de guvernare, în România, pentru că trebuia un echilibru, era nevoie de 2 partide care au o anumită maturitate”, a precizat senatorul.

„În momentul de față, acea maturitate au început s-o capete și colegii de la USR”

„Acum, vorbind despre colegi, stând în Parlament și știm foarte bine ce se întâmplă, cred că, în momentul de față, acea maturitate au început s-o capete și colegii de la USR. Să dea Dumnezeu să existe o dreaptă care poate să guverneze sau dacă va câștiga stânga, să guverneze stânga, pentru că va avea o opoziție foarte puternică. Încerc să fiu realist și să doresc binele țării, ceea ce, apropo, că am văzut că spuneți că fiecare dintre candidați încearcă să arate că este mai bun, că este uman.

Ciucă nici nu e cazul să arate că e uman, chiar este uman”, a mai adăugat Guran.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`