Gruia Bumbu: Noi, ca Partida Romilor, susținem actuala coaliție PSD-PNL și sperăm că va continua să guverneze în România și după alegeri, pentru că este nevoie (VIDEO)

Gruia Bumbu: Noi, ca Partida Romilor, susținem actuala coaliție PSD-PNL și sperăm că va continua să guverneze în România și după alegeri, pentru că este nevoie (VIDEO)
Foto: Gruia Bumbu / Facebook

Ioan Gruia Bumbu, vicepreședinte al Partidei Romilor Pro-Europa, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a vorbit desore atacurile din coaliția PSD-PNL.

Vicepreședintele Partidei Romilor Pro-Europa este de părere că aceste atacuri fac parte dintr-o strategie de campanie.

„Noi nu vom susține AUR și nici USR-ul”

Ioan Gruia Bumbu a ținut să precizeze că Partida Romilor susține în continuare coaliția PSD-PNL și speră că aceasta va continua să guverneze în România, “pentru că este nevoie”.

“Eu consider că toate aceste incidente fac parte dintr-o … ca și o strategie de campanie. Este normal că trebuie fiecare să crească în sondaje și atunci există această temă de neînțelegere, dar în continuare, noi, ca Partida Romilor, susținem actuala coaliție și sperăm că această coaliție va continua să guverneze în România pentru că este nevoie. Același mesaj pe care noi îl avem în continuare, că noi nu vom susține AUR și nici USR-ul. Este clar că este o campanie electorală și fiecare dintre candidați încearcă să câștige din ce în ce mai mult electorat”.

„Partida Romilor speră în continuare ca această coaliție va guverna și după alegeri”

Întrebat dacă Partida Romilor e deranjată de ipoteza PSD cu AUR, Ioan Gruia Bumbu a răspuns:

“Putem să discutăm despre diferite scenarii.Cred că, până la urmă, cei care vor vota vor decide pentru că la sfârșit se vor număra voturile și este normal că după finalizarea numărării voturilor, se va decide cine este premier și cine este  președintele României. Sunt tot felul de discuții referitoare la Alianța de dreapta cu PNL, USR, chiar și un pic de doamna Șoșoacă.

Este un scenariu în care domnul Geoană este ‘obligat’ să-și facă un partid politic care să ia cel puțin 10-15 % din electorat. Sunt tot felul de discuții, adică este ușor să facem brainstorming și să vorbim despre posibilități. Cert ce este, în acest moment, că în continuare PSD și PNL se găsesc într-o rază de încredere în populație. Au reușit să mențină starea de normalitate pentru România, chiar dacă avem, să spunem, un deficit destul de mare, de 6,6 %. El este discutabil, dar, în continuare, România se află într-o stare de stabilitate și Partida Romilor speră în continuare ca această coaliție va guverna și după alegeri, și noi o să fim alături de această coaliție. Mai mult decât atât, o să rămână să vedem ce se va întâmpla”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`