Grindeanu, despre prezidențiale: Pe toate sondajele, cel mai bine dintre membrii PSD stă Ciolacu. Normal că are prima șansă, dar vom decide împreună la congresul din august

Publicat: 09 07. 2024, 23:38
Foto: Sorin Grindeanu / Facebook

Social-democratul Sorin Grindeanu a declarat că și-ar dori ca Marcel Ciolacu, liderul PSD, să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale din noiembrie-decembrie. Grindeanu a mai afirmat că „sunt vreo cinci care se bat să intre în finală cu candidatul PSD”, invocându-i pe Nicolae Ciucă (PNL), Elena Lasconi (USR), George Simion (AUR), Diana Șoșoacă (SOS) și Mircea Geoană.

Grindeanu, despre candidatul PSD la prezidențiale

„O să avem un congres în august. Părerea personală e că îmi doresc ca cel care candidează din partea PSD sau susținut de noi la funcția de președinte să fie membru al PSD. Geoană a fost președinte la partid, eu l-am avut președinte cinci ani. Eu am un singur vot, dar îmi doresc ca cel care candidează din partea PSD sau susținut de noi la funcția de președinte să fie membru al PSD. Cine va fi acela … cred că cine pleacă cu prima șansă dintre membrii PSD e Marcel Ciolacu.

Conform statutului, candidatul PSD e decis în congres. Vom ști candidatul PSD după august. Nu înseamnă că partidul în congres nu poate decide altceva. Azi pe toate sondajele, cel care stă cel mai bine dintre membrii PSD e Marcel Ciolacu, normal e că are prima șansă, dar în august vom decide împreună”, a declarat Sorin Grindeanu, pentru Digi24.

Totodată, acesta a negat că Marcel Ciolacu și-ar amâna anunțarea candidaturii: liderul PSD doar „respectă statutul partidului, care spune că congresul partidului decide”.