Grindeanu: Apreciez mult creativitatea de care mulți dintre protestatari au dat dovadă. Dacă iei o decizie și apar proteste, înseamnă că decizia nu a fost corectă și trebuie s-o retragi (FOTO)

Publicat: 17 02. 2017, 17:05
Foto: razvanbb.ro

PremierulSorin Grindeanu, aflat la Bruxelles, a declarat că respectă opinia oamenilor care protestează și acum în Piața Victoriei și chiar apreciază creativitatea unora dintre ei.

Acesta a mai susținut că a decis să abroge OUG 13 pentru că ”dacă iei o decizie care poate fi discutabilă, dacă în societate apar manifestări, proteste, înseamnă că decizia nu a fost corectă și trebuie s-o retragi”.

Am urmărit toate protestele. Vă spun cât se poate de sincer: și când au fost zeci de mii și acum, când nivelul s-a mai redus, respect opinia protestatarilor. Apreciez că au fost proteste în ordine, apreciez foarte mult creativitatea de care mulți dintre concetățenii mei au dat dovadă. Mesajele le-am înțeles.

Faptul că noi și Guvernul pe care îl conduc am luat decizia de a abroga OUG 14 (OUG 13, de fapt – n.r.) e dată de următorul lucru: chiar dacă iei o decizie care poate fi discutabilă, dacă în societate apar manifestări, proteste, înseamnă că decizia nu a fost corectă și trebuie s-o retragi. Lucrul ăsta l-am făcut.

Tot ce ține de discuții pe acest domeniu se vor face în Parlament, implicând și alți actori decât partea politică”, a declarat Grindeanu.

Premierul a mai susținut că ședința de guvern în care a fost adoptată OUG 13 a avut loc noaptea pentru că Executivul a așteptat până seară avizul CSAT pentru bugetele instituțiilor de securitate națională, dat fiind că la ședința respectivă tema era bugetul pe 2017.

Foto: razvanbb.ro