Grecia ratează încă un termen limită în jocul de poker pentru noul pachet de ajutor extern

Grecia ratează încă un termen limită în jocul de poker pentru noul pachet de ajutor extern
Foto: foxnewsinsider.com

Grecia a lăsat iar să treacă un termen limită pentru a răspunde la condițiile dure cerute pentru un al doilea pachet de ajutor financiar de la UE și FMI, iar Bruxelles-ul începe să nu mai aibă răbdare din cauza prelungirilor negocierilor diferite dintre liderii partidelor politice.

Președintele francez Nicolas Sarkozy și cancelarul german Angela Merkel au avertizat autoritățile elene că rămân fără timp, iar Grecia riscă să se afunde într-un faliment haotic dacă nu ajunge la un acord pentru a-și asigura cel de-al doilea pachet de finanțare.

“Vrem acest acord. Liderii Greciei au făcut angajamente pe care trebuie să le respecte în totalitate. Europa este un loc unde toată lumea are drepturi și obligații. Timpul se epuizează. Acordul trebuie finalizat, trebuie semnat”, a precizat Sarkozy, citat de Reuters.

Prim-ministrul Lucas Papademos a încercat luni să obțină aprobarea finală pentru reforme de la partidele care susțin guvernul, aceasta fiind o condiție pentru un nou ajutor extern de la UE și FMI. Liderii europeni au anunțat un acord de principiu pentru un al doilea pachet, de 130 de miliarde de euro, încă din luna octombrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`