Gorghiu: Votul prin corespondență îl vom extinde la toate tipurile de scrutin atunci când PNL va avea majoritate în Parlament

Gorghiu: Votul prin corespondență îl vom extinde la toate tipurile de scrutin atunci când PNL va avea majoritate în Parlament
Foto: rfi.ro

Copreședintele PNL, Alina Ghorghiu, a declarat, printr-o postare pe Facebook, că primul lucru pe care îl va face partidul său atunci când va avea majoritate în Parlament, va fi să extindă votul prin corespondență la toate tipurile de scrutin.

„Astăzi este o zi importantă în Parlament, la finalul căreia am speranța că vom avea, în sfârșit, o lege cerută de societatea românească și necesară democrației noastre: legea votului prin corespondență. Reglementarea acestui tip de vot în România este o realizare în sine. Avem datoria să o susținem, chiar dacă legea, așa cum a amendat-o PSD, nu este una perfectă”, a transmis Gorghiu în postarea sa.

Liderul PNL a subliniat faptul că votul prin corespondență trebuie aplicat pentru toate tipurile de alegeri, nu numai în cele parlamentare.

„Primul lucru pe care îl vom face atunci când vom avea majoritatea în Parlament va fi să extindem posibilitatea de aplicare a votului prin corespondență pentru celelalte tipuri de scrutin. Ne vom asigura, astfel, că în 2019, oriunde s-ar afla, românii nu vor mai îndura umilințe ca să-și aleagă președintele”, a mai transmis Alina Gorghiu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`