Gorghiu: Secretariatul general al PNL va fi o funcție unică. Propunerea noastră este Ilie Bolojan. Blaga – Cătălin Predoiu rămâne propunerea de premier (VIDEO)

Publicat: 07 12. 2015, 13:58
Foto: B1 TV

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat luni că secretariatul general al PNL va fi o funcție unică, adăugând că toate criteriile de integritate ale PNL vor fi dezbătute în ședința Consiliului Național.

”Cele mai importante decizii pe care le-am luat se vor concretiza prin dezbateri, prin amedamente, prin vot, în Consiliul național de coordonare. Nu ne strângem vineri pentru a vota fără dezbatere, ci acest Consiliu este unul de decizie. Criteriile de integritate vor fi un punct de dezbatere în Consiliul Național. Al doilea punct arată că noi am priceput ce trebuie să facă PNL pentru a veni cu o ofertă care să răspundă așteptărilor electoratului. Este vorba de unificarea structurilor, a organizațiilor, a funcțiilor”, a declarat Alina Gorghiu.

”S-a discutat unificarea secretariatului general. Hotărârea este cea pe care am anunaț-o inițial, se referea la candidații de municipiu care urmează să ocupe funcția de președinte unic în această organizație. Am luat decizia de a face un pas înainte adică secretariatul general să devină o funcție unică. Aceasta va fi ocupată de Ilie Bolojan, aceasta este propunerea noastră. Nimeni n-a fost sancționat prin această decizie, dimpotrivă, este o decizie luată prin consens cu toți acești oameni care sunt membri vechi ai PNL. Am înțeles că altă cale decât aceea de a merge înainte nu avem. Acest consiliul înseamnă un nou start al PNL în materie de ofertă pentru electorat”, a mai spus copreședintele PNL.

La rândul său, Vasile Blaga a anunțat propunerea lui Cătălin Predoiu pentru funcția de președinte al organizației București, precizând că Predoiu rămâne propunerea de premier a PNL.

”Votul a fost unanim. Am decis că Bucureștiul să aibă un singur președinte. Toate aceste propuneri au fost votate în unanimitate. Cătălin Predoiu este propus ca președinte al organizației de București. Candidatul va fi anunțat la Consiliul Național de coordonare. Cătălin Predoiu rămâne propunerea PNL pentru funcția de prim-ministrul. Domnia sa a propus trei piloni de la care pornește reorganizarea Bucureștiului, în sensul în care într-o anumită perioadă de timp să avem conduceri unice și la sectoare, să facem cercetări pentru a ajunge la cele mai bune soluții pentru a câștiga cât mai multe sectoare”, a spus Vasile Blaga.

Alina Gorgiu a mai vorbit despre criteriile de integritate ale PNL, precizând că singura soluție este aplicarea lor.

”Este prima dată când un partid politic, de anvergura PNL vorbește despre integritate atât de serios. Este un proiect care exclude orice fel de truc. Nu avem decât o variantă, le-am adopatat, le aplicăm, altă soluție nu există. (…) Noi nu ne-am inspirat din criteriile anului 2004, ci din solicitările societății civile din anul 2015. (…) Evident că acest criterii se vor aplica și parlamentarilor, dar vineri veți vedea în ce măsura acest criteriu este agreat de colegii din teritoriu, anti-traseismul va rămane un criteriu fundamental”, a mai spus Alina Gorghiu.

Gorghiu: Secretariatul general al PNL va fi o funcție unică

#DIRECT_ONE_sqsrhh#