Gorghiu: Liberalii care lipsesc nemotivat de la voturile privind șefia TVR și cazul Sebastian Ghiță nu se vor regăsi pe liste la alegerile parlamentare

Gorghiu: Liberalii care lipsesc nemotivat de la voturile privind șefia TVR și cazul Sebastian Ghiță nu se vor regăsi pe liste la alegerile parlamentare
Foto: informatia.net

Liberalii care vor absenta nemotivat de la voturile privind solicitările DNA în cazul lui Sebastian Ghiță și alegerea președintelui-director general al TVR nu se vor regăsi pe liste la alegerile parlamentare, a anunțat Alina Gorghiu, copreședinta formațiunii politice, potrivit Agerpres.

Declarația vine în contextul în care PNL a adoptat o rezoluție potrivit căreia la alegerile parlamentare din acest an vor candida doar cei care respectă criteriile de integritate (Detalii AICI)

"Activitatea parlamentară este descrisă în această rezoluție ca un criteriu esențial în evaluarea unui candidat pentru alegerile parlamentare, adică componenta de comunicare, de proiecte legislative, de prezență la voturi importante ale PNL. (…) Dacă noi am fost cu toții de acord cu această rezoluție înseamnă că o aplicăm, votată fiind în unanimitate, încă de astăzi. Parlamentarii noștri vor fi prezenți la toate voturile importante, în mod obligatoriu. Astăzi la votul pe TVR, mâine la votul pentru ridicarea imunității. Sunt două voturi fundamentale pentru activitatea Parlamentului și, da, le-am spus foarte clar și eu și domnul Blaga și am și votat de altfel: cine lipsește nemotivat nu se va mai regăsi pe listele PNL în alegerile parlamentare. Nu este nicio amenințare, este doar o rigoare și o notă de seriozitate pe care o solicităm tuturor celor care sunt parlamentari în grupul PNL", a declarat Gorghiu.

Aceasta a mai precizat că PNL va susține în plen propunerea Guvernului pentru șefia SRTv.

"Sunt curioasă, și eu și colegii mei, să vedem în ce măsură PSD va practica aceleași tertipuri de săptămâna trecută pentru a nu fi cvorum de ședință. Preferința lor pentru un TVR falimentar este absolut cunoscută, numai că noi refuzăm să girăm un asemenea proiect și ne dorim astăzi să vedem o conducere legitimă a televiziunii publice", a mai susținut Alina Gorghiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`