Gorghiu: Liberalii au propus deja proiectul legii votului prin corespondență. Nu aș vrea să cred că PSD pierde timp sau încearcă să tergiverseze încercând să rescrie lucruri care sunt puse deja pe hartie

Publicat: 29 08. 2015, 13:35
Foto: facebook.com/alinagorghiu

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că liberalii au deja formulat un proiect de lege privind votul prin corespondență, deci nu are rost ca social-democrații să vină cu un alt proiect, putând eventual să propună modificări. Liderul liberalilor a mai precizat că în realizarea proiectului au fost contactați reprezentanți ai diasporei și ai Autărotății Electorale Permanente.

”Înțeleg că l-au mandat pe domnul  Zgonea să stabilească un set de principii.  Noi am stabilit deja aceste principii cu reprezentanții Diasporei și cu reprezentanții AEP. Nu există alte noutăți pe care printr-un proiect de lege să le poată aduce. Eventual pot face modificări. Nu are rost să facem pași înapoi când există deja un proiect de lege”, a declarat copreședinta PNL.

”Nu aș vrea să cred că PSD pierde timp sau încearcă să tergiverseze încercând să rescrie lucruri care sunt puse deja pe hartie. Vreau să aud poziția domnului Dragnea față de propunerea noastră ca legea să ajungă în Monitorul Oficial până la 1 noiembrie”, a mai precizat Gorghiu.

”Proiectul e făcut în colaborare cu statele europene care au ambasade în România și în care există deja acest fel de vot. Preluăm practici care există deja. Absolut orice fel de îmbunătățile pe care PSD o consideră necesară o vom accepta”, a mai susținut Alina Gorghiu.