Gorghiu: Da, PSD e prost, e hoț, e corupt. Bun. Dar ce facem noi mai departe ca liberali? Suntem cel mai mare partid din România și avem o responsabilitate uriașă

Publicat: 04 12. 2015, 20:15
Foto: observator.tv

PNL este cel mai mare partid din România și asta presupune o responsabilitate uriașă, a declarat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres. Prin urmare, susține copreședinta liberală, candidații partidului trebuie să prezinte strategii de creștere a comunităților din care fac parte.

„Trebuie să atrag atenția membrilor noștri privitor la un lucru: nu mai suntem partidul de 12 procente, nu mai suntem partidul de 20 de procente. Suntem cel mai mare partid din România și avem peste 40 de procente în opțiunile electoratului și avem o responsabilitate uriașă. Și nu vreau să cred că cineva din această sală nu știe ce înseamnă povara a 40 de procente în opțiunile electoratului. Și nu înseamnă doar critică. Da, PSD e prost, e hoț, e corupt. Bun. Dar ce facem noi mai departe ca liberali? Avem nevoie de o strategie în fiecare localitate, avem nevoie ca acești candidați să aibă strategii de creștere a comunității”, a spus Alina Gorghiu în fața candidaților PNL pentru primăriile din județul Dolj.

Aceasta a mai susținut că, atunci când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire, România va avea un guvern liberal.

„Acum puține zile am sărbătorit Ziua României. În 1918, guvernul care a înfăptuit Marea Unire a fost condus de Ionel Brătianu. Istoria PNL însă nu începe și nu se termină cu Brătienii. A PSD începe și se termină cu Iliescu și cu Năstase. Noi, în 2018, la centenarul Marii Unirii, vom avea un nou guvern liberal condus de un premier liberal”, a mai spus Gorghiu.

Ea a insistat că liberalii nu trebuie să fie supărați pentru că nu sunt acum la guvernare, dat fiind că Guvernul Ponta nu a fost schimbat de ei, ci de cetățeni.

„Guvern vom avea la anul, prin alegeri. Dacă PNL ar fi putut să schimbe guvernul Ponta printr-o moțiune de cenzură, am fi avut acum guvern. Nu noi l-am schimbat și nu trebuie să fim supărați că în momentul acesta nu am ajuns la guvernare. L-au schimbat cetățenii și noi trebuie să ne întoarcem să ne legitimăm prin vot în fața fiecărui român. 2016 este un an foarte important, în care oferta noastră electorală nu poate fi deloc viciată. Avem obligația să renunțăm la fiecare gest care înseamnă nepotism, traseism, corupție”, a mai declarat liderul liberal.

Gorghiu le-a cerut liderilor PNL Dolj să primească în rândurile partidului oameni care ar putea aduce plus valoare, mai ales că 2016 este un an în care nu „mai merge cu fofârlica, nu mai merge cu minciuna, cu abuzul în funcție, cu coloanele oficiale”.

”Vă încurajez să apreciați expertiza atunci când vine vorba de un om, să apreciați performanța unui om, onestitatea și să încurajați oamenii indiferent de vârstă, de sex, de religie, atunci când știți că ei sunt plus valoare pentru PNL. Avem resurse în interiorul PNL cât să facem cinci guverne. Avem nevoie însă să deschidem ușile partidului și să invităm în rândurile noastre oameni care au capacitatea să aducă un plus în viziunea PNL”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a mai precizat că infrastructura, educația și sănătatea sunt printre obiectivele partidului, iar reforma în aceste domenii se va putea vedea peste 20-30-100 de ani.