Gîdei (PSD): Situația economică și financiară e extrem de delicată în România. Boloș trebuia să iasă public și să ne vorbească despre discuțiile pe care le-a avut la Comisia Europeană (VIDEO)

Gîdei (PSD): Situația economică și financiară e extrem de delicată în România. Boloș trebuia să iasă public și să ne vorbească despre discuțiile pe care le-a avut la Comisia Europeană (VIDEO)
Sursa foto: Gîdei Laurențiu Viorel / Facebook

Deputatul PSD Laurențiu Gîdei a declarat că situația economică și financiară a României este „extrem de delicată” și i-a reproșat lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor susținut de PNL, că nu a comunicat public ce a discutat pe această temă cu reprezentanții Comisiei Europene. Guvernanții urmează să prezinte un plan de reducere a cheltuielilor publice, astfel încât să scadă deficitul bugetar. Gîdei i-a criticat și pe USR-iști.

Declarațiile au fost făcute în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Laurențiu Gîdei, critici pentru Boloș și USR

„Într-adevăr, situația economică și financiară e extrem de delicată în România, dar responsabilitatea ministrului Finanțelor era să iasă public, să ne povestească despre discuțiile pe care le-a avut la Comisia Europeană și despre pachetul de măsuri pe care avem obligația să-l prezentăm Comisiei Europene și să-l aplicăn în România pentru corectarea deficitului bugetar”, a declarat Laurențiu Gîdei.

El i-a criticat apoi și pe USR-iști, spunând că în percepția publică aceștia sunt „cei care dau foc la casă, fug pe un deal și încep să urle ”nu-i bună asta, dă furtunul în stânga””.

Deficitul a sărit de 4% după primele 7 luni din 2024

Amintim că deficitul bugetar a ajuns la 4,02% din PIB în primele 7 luni din 2024, fiind mai mare cu 1,62% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut.

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, și mai mulți miniștri au fost recent a Bruxelles pentru discuții cu Ursula von der Leyen și urmează alte negocieri cu reprezentanții Comisiei, guvernanții sperând să-i convingă pe aceștia să ne extindă la șapte ani termenul pentru revenirea deficitului sub pragul de 3%. Potrivit liderului PNL, Nicolae Ciucă, un plan de reducere a deficitului trebuie prezentat Comisiei Europene până pe 15 octombrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`