Gheorghe Piperea a demisionat de la Guvern în aceeași zi în care i-a cerut demisia lui Dragnea

Publicat: 13 11. 2017, 20:59

Gheorghe Piperea a demisionat din funcția de consilier al premierului Mihai Tudose pe probleme de fiscalitate, banking, piața de capital și insolvență. Decizia a venit în aceeași zi în care avocatul a susținut că Liviu Dragnea ar trebui să-și dea demisia din cauza problemelor penale pe care le are.

Piperea ajunsese consilier în locul lui Eugen Teodorovici (PSD), îndepărtat din funcție tot în urma unor critici lansate împotriva șefului PSD și a oamenilor apropiați acestuia.

"Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat și i-a fost partener? De ce nu demisionează dl Dragnea, pentru a putea să-și probeze nevinovăția și, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumția de nevinovăție merita salvată chiar și în cazul politicienilor?”, a scris Piperea pe Facebook.

Întrebat în legătură că această luare de poziție, Dragnea a răspuns nervos: ”Nu analizez eu ce spune unul sau altul. Mă interesează ca în partid lucrurile să rămână în regulă. Daca îl consiliază bine și îl ajută (pe premierul Tudose), să rămână, nu mă interesează!”.

Ulterior, Codrin Ștefănescu, secretar general adjuct al PSD, a susținut că dacă premierul Tudose nu-l va demite pe Piperea până joi, atunci o va face Comitetul Executiv al partidului.

La câteva ore de la prima postare, tot pe Facebook, avocatul și-a anunțat demisia: ”Am decis sa imi inaintez demisia din functia de consilier onorific al premierului, care a fost de acord.Motivul este ca nu vreau sa acaparez atentia publica si sa deviez, chiar si pentru cateva ore, programul administratiei. Mai importante si urgente sunt codul fiscal si dezbaterea relativa la legile justitiei. Plus conditiile economice setate in laboratoarele financiar-bancare, conditii care se anunta a fi aspre in 2018.Precizez ca nu premierul si nici vreun membru al partidelor de la guvernare mi-au cerut demisia. Initiativa mi-a apartinut.Cine si-a imaginat ca sunt manipulabil, s-a inselat.Raman acelasi”.