Directorul Insititutului de Cercetări Alimentare (ICA), Gheorghe Mecinicopschi, recomandă românilor de Paște să nu exagereze cu mâncarea, precizând că în această perioadă este indicat ca alimentația să fie eșalonată, în porții mici, alternând cu salate de sezon, fructe și exerciții fizice.
“Recomandarea cu mâncarea foarte greu de digerat din perioada Paștilor trebuie să se facă treptat. De aceea, în cele trei zile de sărbătoare, consumul va fi eșalonat. Nu trebuie să asociem toate mâncărurile grele, caracteristice sărbătorii de Paște la o masă. Nu este recomandat să amestecăm la aceeași masă drob, ciorbă și friptură de miel, stufat și cozonac, chiar dacă aceasta durează cinci ore”, a explicat Gheorghe Mecinicopschi, citat de Mediafax.
De asemenea, doctorul Mecinicopschi a mai spus că nu este reomandat să se mănânce în noaptea de Înviere după ce se vine de la Biserică sau să se facă abuz de alcool.
“Să fim foarte atenți cu consumul de alcool, pentru că în combinație cu alimentele tradiționale din carne de miel și cu cozonacul pot crea reale probleme de sănătate. Apoi, privind latura spirituală, nu cred că primerea Luminii Sfinte în stare de ebrietate onorează pe cineva”, a declarat doctorul.