Gheorghe Ialomițianu, semnal de alarmă privind deficitul: „Lăsăm liniile roșii, declarațiile politice” (VIDEO)

Publicat: 09 10. 2024, 16:59
Actualizat: 09 10. 2024, 17:00
Gheorghe Ialomițianu, liderul PMP Brașov și fost ministru de Finanțe

Fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu a atras atenția în emisiunea Politca zilei, cu Ioana Constantin, că UE ar putea să impună propriul plan pentru scăderea deficitului bugetar dacă ministrul Marcel Boloș întârzie să se prezinte el cu un plan în acests ens.

“Domnul Boloș nu s-a dus cu mapa în mână să negocieze la ECOFIN. La ECOFIN trebuie să te duci cu un plan întocmit de experții de la Ministerul de Finanțe. Trebuia, într-adevăr validat în consiliul politic. Nu l-ați discutat sau l-a discutat domnul Bode cu domnul Stănescu, iar domnul Boloș s-a dus cu acest plan.

Dacă nu vă duceți cu acest plan o să vină domnul Boloș cu un plan aprobat de ECOFIN și îl impune. Dacă domnul Boloș s-a dus cu un plan din care rezultă majorări de impozite și taxe sau vine cu un plan de majorări de impozite și taxe ce veți face? Lăsăm liniile roșii, declarațiile politice, că alea sunt așa să discutăm. Pentru români, pentru mediul de afaceri cu ce s-a dus domnul Boloș? Trebuia să spună, ăsta este programul cu care mă duc. Sunteți de acord sau nu sunteț de acord”.