Gheorghe Ialomițianu: Mesajul lui Marcel Ciolacu a fost pentru electoratul PSD. Avem de-a face cu un program de guvernare populist, care n-are nicio legătură cu realitatea (VIDEO)

Publicat: 15 06. 2023, 16:46
Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe. Sursa foto: Ialomitianu Gheorghe / Facebook

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe, a comentat discursul susținut de premierul Marcel Ciolacu în plenul Parlamentului, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a arătat de părere că avem „de-a face cu un program de guvernare populist, care n-are nicio legătură cu realitatea și nici măsuri să poată fi implementat ceea ce și-au propus”.

Gheorghe Ialomițianu, pe B1 TV: Mesajul lui Marcel Ciolacu a fost pentru electoratul PSD

Fostul ministru de Finanțe a comentat situația economică a României și programul de guvernare cu care a fost votat guvernul Ciolacu.

„Să ne aducem aminte că PSD s-a luptat cu PNL privind procentul de indexare a pensiilor. PSD spunea, 10% maxim, PNL spunea, poate, să supraliciteze, 16%, 15% – 16%. PSD nu dorea un procent mai mare, pentru că voia să dea acele ajutoare sociale, acele vouchere, de care acum domnul Ciolacu spune că n-ar trebui să mai fie date, pentru că pensionarii nu trebuie să primească ajutoare sociale, trebuie să primească pensii mari. Cine a venit cu voucherele sociale, cine a venit cu acele ajutoare sociale? N-a venit PSD?”, a declarat Gheorghe Ialomițianu.

„Nu s-a lăudat domnul Budăi, în calitate de ministru al Muncii? De ce n-au vrut să dea 16% în mod corect cât a fost rata inflației? Pentru a da acele ajutoare sociale, să își țină treaz electoratul PSD, cel cu venituri mici, și asta au făcut. Nu a fost să fie un respect pentru pensionari, să le indexeze pensiile în funcție de rata inflației, de creșterea prețurilor. Nu, au zis, domnule, dăm ajutoare sociale ca să fie țintite către electoratul de bază al PSD. Asta au făcut și așa vor face în continuare”, a continuat el.

Gheorghe Ialomițianu a vorbit și despre discursul noului premier și al social-democraților.

„Au vrut să transmită un mesaj către electoratul dur al PSD, ceea ce a vrut să audă acest electorat, și de fapt nu are nicio legătură cu realitatea, pentru că situația financiar-bugetară este foarte proastă, vedem deficitul bugetar, 27 de miliarde, vedem că n-au de unde să dea bani la profesori și trebuie să taie din alte părți, deci astăzi mesajul domnului Ciolacu a fost pentru electoratul PSD, că vor guverna în mod responsabil, că n-au fost la guvernare, și atât”, a adăugat Gheorghe Ialomițianu.

„După aceea o să spună, atât s-a putut, deci sunt numai mesaje și nu are nicio legătură acest program de guvernare cu realitatea. Vedem căderea industriei cu peste 16%, din aprilie față de martie, vedem căderea consumului, în aprilie față de martie, cu 6%, deci românii trăiesc din ce în ce mai greu, consumă din ce în ce mai puțin, nu vor face față facturilor, dar astăzi am avut de-a face cu un program de guvernare populist, care n-are nicio legătură cu realitatea și nici măsuri să poată fi implementat ceea ce și-au propus”, a mai spus fostul ministru.