Gheorghe Ialomițianu, despre planul privind reducerea deficitului: „Ciolacu și Ciucă mint când spun că nu vor crește taxele”

Gheorghe Ialomițianu, despre planul privind reducerea deficitului: Ciolacu și Ciucă mint când spun că nu vor crește taxele
Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe.

Fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu a declarat în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că este sceptic cu privire la angajamentul lui Marcel Ciolacu și a lui Nicolae Ciucă potrivit căruia nu vor crește taxele românilor:

Gheorghe Ialomițianu, despre planul privind reducerea deficitului

“Eu nu cred ce spun cei doi lideri care sunt la guvernare, domnul Ciucă și domnul Ciolacu. Eu cred ceea ce văd de trei ani, adică creșteri de impozite și taxe, anulări de facilități fiscale, asta înseamnă tot creștere de impozite și taxe. Ce mai Văd? Creșteri exagerate de cheltuieli bugetare, chiar în condițiile în care au crescut impozitele și taxele deficitul bugetar a luat-o razna. S-a programat un defeicit bugetar anul acesta de 5% și vedem în septembrie 5,44%. Deficitul se va duce către un 8%,. Oamenii ăștia mint că nu cresc taxele, pentru că acest lucru l-au făcut și nu au fost în stare să reducă cheltuielile. Cheltuelile bugetare au crescut cu 23% pe primele 9 luni, iar în programarea bugetară era de 10%, deci s-a dublat această creștere”.

Gheorghe Ialomițianu a mai precizat că nu Comisia Europeană aprobă planul privind deficitul, miniștri de finanțe ai țărilor membre UE în cadrul Ecofin:

“Comisia Europeană le-au spus să vină cu măsuri concrete, nu așa că reviziuim TVA-ul, reviziuim impozitul pe venit, pentru că și reviziuirea aceasta însemnă tot o creștere în viziunea PSD și PNL. Și nu Comisia Europeană aprobă acest plan. Acest plan este aprobat de Ecofin și acolo trebuie domnul Boloș să se ducă cu măsuri concrete. Toate angajamentele pe care le-au făcut până acum au fost pe hârtie. Au spus că vor reduce cheltuielile și cheltuielile au crescut. Ceea ce nu spun guvenranții nu este adevărat.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`