Gheorghe Ialomițianu, despre plafonarea prețurilor la alimente: „A fost un eșec, piața s-a adaptat iar unele produse au dispărut” (VIDEO)

Gheorghe Ialomițianu, despre plafonarea prețurilor la alimente: A fost un eșec, piața s-a adaptat iar unele produse au dispărut (VIDEO)
Gheorghe Ialomițianu, liderul PMP Brașov și fost ministru de Finanțe

Fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, a criticat în termeni duri plafonarea prețurilor la alimente precizând că această politică a Guvernului a fost un eșec, pentru că piața s-a adaptat. Gheorghe Ialomițianu a atras atenția că Guvernul ar fi trebuit să vină cu măsuri de sprijin pentru producătorii locali:

“Această plafonare a fost un eșec, piața s-a adaptat, unele produse au dispărut. Cei din mediul de afaceri s-au adaptat, au micșorat cantitățile la aceleași prețuri. Eu pun întrebarea: dacă vor scrie agenții economici că nu mai sunt 2 kg, ci 1,5 kg la același preț cumpărătorul va cumpăra la un preț mai mic? Nu, cumpărătorul va cumpăra la același preț pentru că este vorba numai de informare dar cumpărătorul nu are alte posibilități.

Ei trebuiau să ajute producătorii să le pună la dispoziție spații de desfacere, piețele agroalimentare să fie la dispoziția producătorilor și sigur că atunci producătorii puteau să vândă la prețuri accesibile, dar dacă le-au anulat facilitățile fiscale, producătorii iau împrumuturi cu dobânzi foarte mari, plătesc prețul la energie foarte mare și sigur că sunt în dificultate.

Atunci, multe produse vin din import. Nu s eva rezolva nimic decât o declarație pentru campania electorală”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`